Un grup de 25 excursionistes es perden i han de fer nit al Prat Gran

Els joves de 16 anys venien de l’Alt Urgell i havien de dormir al refugi però es van desorientar

Un grup de 25 excursionistes es perden i han de fer nit al Prat GranFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup de 25 excursionistes catalans van haver de quedar-se abans d’ahir a fer nit al Principat després de perdre’s i haver de demanar ajuda. Els joves, de 16 anys, que anaven acompanyats de dos monitors majors d’edat, van anar fins a l’edifici de la policia a demanar ajuda, i segons van informar des del cos es va iniciar un dispositiu per tal de trobar-los un lloc on passar la nit.

En aquest sentit, es van posar en contacte amb la Creu Roja i aquests amb el comú d’Escaldes-Engordany, que finalment va facilitar les instal·lacions del pavelló del Prat Gran i les van habilitar per tal que hi poguessin passar la nit. Els joves van dormir al poliesportiu i van abandonar-lo ahir al matí, segons van detallar fonts del comú escaldenc, que van relatar que van posar les instal·lacions comunals i els seus serveis a disposició dels afectats per tot el que poguessin necessitar.

La policia va explicar que els nois, que provenien del poble alturgellenc de Bescaran, es trobaven fent una excursió a peu per anar fins a Ràmio, a la vall del Madriu, però es van extraviar per la muntanya. La intenció dels excursionistes era fer nit al refugi de muntanya però no el van saber trobar i va ser llavors quan van decidir tornar al centre urbà. Un cop allà es van desplaçar fins a l’edifici de la policia, on van arribar pels volts de les vuit del vespre, i els agents es van activar per buscar-los un lloc on dormir. Fonts policials van assegurar també que malgrat les hores de ruta cap dels joves excursionistes van patir cap indisposició.

tracking