Querella contra el detingut per agredir el gos al carrer

L’associació Laika la presentarà dilluns a la Batllia, que haurà de decidir si l’admet a tràmit

Querella contra el detingut per agredir el gos al carrerArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació protectora d’animals Laika presentarà dilluns a la Batllia una querella criminal contra el presumpte agressor del seu gos a Santa Coloma. L’entitat ha decidit presentar-se com a acusació particular pels fets que van tenir lloc dimecres. Se l’acusa d’un delicte de maltractament animal. La Batllia haurà d’admetre a tràmit la querella, que es presentarà contra una persona desconeguda. L’advocat de Laika, Alfons Clavera, va explicar que aquest fet no ha d’impedir seguir endavant amb el procés, ja que l’home va ser retingut durant unes hores i identificat per la policia.

“Si els fets estan comprovats i hi ha una investigació policial en marxa no hi haurà problema per identificar el presumpte agressor”, va explicar Clavera. El president de l’associació Laika, Josep Mas, va informar que han decidit fer aquest pas perquè creuen que l’acusat no pot garantir la seguretat dels animals. Segons l’entitat l’amo del gos ferit també hauria comès maltractaments a altres animals que havia tingut. El gos de raça buldog que hauria estat agredit pel seu amo es troba en estat greu però estable al veterinari. L’associació també demanarà, dins de la mateixa querella, que es retiri la custòdia del segon gos del presumpte agressor. “No està capacitat per tenir animals sota custòdia i no es garanteix prou seguretat per al gos”, va assegurar Mas.

DENÚNCIA DE PERSECUCIÓ

La defensa de l’acusat, però, va negar la versió de la plataforma en defensa dels animals. Va assegurar que el gos, que va ser atropellat per un cotxe, es va escapar del seu amo perquè es va deslligar, i no perquè el propietari el colpegés. Defensa que l’únic que va fer és intentar-lo apartar amb la cama. “S’està intentant linxar aquest senyor perquè no es relaciona amb la gent i li han agafat mania”, va dir l’advocat. La defensa va afegir que “en cap cas s’ha maltractat cap gos”. El propietari del gos té antecedents penals per baralles, segons va confirmar el lletrat, que va denunciar el funcionament de la justícia. “A Andorra la policia si té sospites que una persona ha comès un delicte et pot detenir, mentre que a Espanya i França si això no es demostra no ho poden fer”, va dir. Considera que el fet d’haver retingut el presumpte agressor és una vulneració a la presumpció d’innocència. Pel que fa a la querella que pretén presentar Laika, la defensa del presumpte agressor va afegir que “tothom és lliure per presentar denúncies” però que després “cal que s’admetin”.

Segons l’associació Laika, els fets van tenir lloc dimecres a la tarda a l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma quan l’home, presumptament sota els efectes de l’alcohol, hauria intentat colpejar l’animal. El gos es va aconseguir escapar del seu amo però en l’intent va acabar sent atropellat per un cotxe que li va provocar lesions a la mandíbula. El presumpte agressor va intentar colpejar novament l’animal mentre estava a terra. Un home va intervenir i va aconseguir separar l’amo del seu animal fins que va arribar la policia.

ALERTA DES D’UN CINQUÈ PIS

La defensa al·lega, a més, que el testimoni que va alertar dels fets vivia en un cinquè pis i que, per tant, no pot aportar una informació precisa del que estava passant al carrer en aquell moment. A més, va denunciar que l’home que va separar el presumpte agressor del gos va trencar dues dents al seu client.

El lletrat va afegir que el propietari del gos va quedar inconscient durant cinc minuts a causa dels cops que li va propiciar el veí que va intentar separar-lo de l’animal. A més, va reiterar que el seu client “no ha maltractat mai ningú” i que la versió de Laika és “falsa”.

La Llei de tinença d’animals, modificada l’any passat, tipifica les agressions a animals com a delictes. Anteriorment, es considerava com una contravenció penal o falta. Els maltractaments o abandonaments d’animals són penats al Principat amb una multa de fins a 3.000 euros i fins a un any de presó. Quan aquests fets causin la mort de l’animal o es realitzin en un espectacle públic, la sanció podrà arribar fins als dos anys de presó i als 9.000 euros de multa.

tracking