Política

El PS estudia demanar a Descarrega que comparegui per la reforma

Considera que ha d’explicar en quin estat està la revisió de la Llei de la Funció Pública

El PS estudia demanar a Descarrega que comparegui per la reformaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) estudia demanar la compareixença pública de la ministra de la Funció Pública, Eva Descarrega, al setembre perquè expliqui en quin estat es troba la reforma de la Llei de la funció pública, ja que temen que no s’hagi avançat malgrat ser un dels projectes destacats del Govern des del mandat anterior. La consellera del PS Rosa Gili va explicar que “volem saber com està el tema perquè no estan fent res”. “S’acabarà la legislatura i no hauran fet res”, va criticar, afegint que “és una d’aquells problemes que DA fa sis anys que té sobre la taula”.

Col·laboradors educatius

Gili va denunciar la situació de precarietat en la qual es troben els eventuals de l’administració. Després que dimecres passat el Govern aprovés que els empleats que no arribin al salari mínim rebran un complement, Gili va posar de manifest que era “un escàndol lamentable que la mateixa administració provoqués aquesta situació”. Els treballadors havien de posar diners de la seva pròpia butxaca per tal de tenir cobertura per la CASS, una situació que ara s’ha acabat per als “cinc o sis” col·laboradors fixos afectats dels vint que hi ha, segons va informar el Govern.

Gili va condemnar, però, que aquesta mesura s’apliqui només als professionals que donen suport en el procés d’aprenentatge dels alumnes que ocupen una plaça fixa i no als col·laboradors eventuals que “estan en la mateixa situació”. “Em sembla una vergonya que les condicions siguin aquestes”, va reblar, afegint que no poden tenir cap altra feina.

tracking