Estadística

Els permisos de treball i de residència pugen un 1,9% en un any

Els permisos de treball i de residència pugen un 1,9% en un any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A data de 31 de març d’enguany, al Principat hi havia en vigor 33.124 permisos de residència i treball, una xifra un 1,9% superior respecte a la mateixa data de l’any passat. Són dades que va donar a conèixer ahir el departament d’Estadística sobre les autoritzacions durant el primer trimestre de l’any. En aquestes dades no s’hi inclouen, però, les autoritzacions temporals d’hivern, que permeten treballar i residir temporalment al Principat. D’altra banda, les persones amb permís de residència simple (que inclou els reagrupaments familiars sense treball i les residències passives) eren 7.921, cosa que representa un augment anual del 4,5%.

Per nacionalitats, els espa-nyols continuen sent el col·lectiu més gran, ja que representen el 57,3% del total de les autoritzacions. Els francesos ocupen un 11,3% del total de les autoritzacions, mentre que els portuguesos són el 7,9%. Pel que fa a la comparativa trimestral, entre els mesos de gener i març d’enguany es van atorgar 368 permisos de treball i de residència, cosa que suposa un augment del 34,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Durant el mateix període del 2016, el departament d’Immigració va concedir fins a 274 autoritzacions de residència i treball. D’altra banda, les autoritzacions per treball fronterer, que permeten treballar al país però obliguen a pernoctar de manera habitual fora del territori andor­rà, eren 1.358 a data del 31 de març. La xifra és un 4% inferior a la que hi havia l’any passat en aquesta mateixa data.

El 31 de març també es registraven 197 autoritzacions de treball temporal per a empreses estrangeres en vigor. Aquest tipus de permís, que autoritza a residir i executar els treballs fins a un màxim de sis mesos, presenta una variació anual positiva del 52,7%.

tracking