El Govern pagarà complements de sou als eventuals

Els 1.250 treballadors temporals de Govern tindran dret a compensacions per dietes, hores extra i plus de nocturnitat

El Govern pagarà complements de sou als eventualsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els eventuals de l’administració pública percebran a partir d’ara els complements salarials de què disposen els funcionaris i els agents de caràcter indefinit. El Govern va aprovar ahir modificar els contractes dels treballadors temporals per tal que puguin cobrar dietes, hores extraordinàries i plus de nocturnitat. Una circumstància que no està contemplada al Codi de relacions laborals pel qual es regeixen els eventuals, ja que només està recollida al Reglament de sistemes de compensació que concerneix els funcionaris. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va comparèixer ahir en qualitat de portaveu del Govern a la roda de premsa posterior al consell de ministres i va manifestar que es tracta d’“una mesura d’equitat” per igualar les condicions entre eventuals i indefinits pel que fa als complements retributius.

Espot va destacar, a més, que l’executiu ha decidit avançar aquesta mesura abans de la reforma de la Llei de la funció pública i del Reglament de sistemes de compensació per tal d’unificar les retribucions de tot el personal de l’administració pública. “Des del punt de vista estètic és millor fer-ho ara que a les acaballes de la legislatura”, va etzibar, remarcant que la reforma de la llei és un procés llarg i aquesta era una reivindicació que estava pendent d’abordar des de la legislatura passada. “El procés s’ha anat demorant perquè és una reforma molt important i s’ha considerat que no era procedent esperar més”, va concloure.

Més d’un miler d’eventuals

La mesura, que es va aprovar a proposta de la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, afectarà un col·lectiu de 1.250 empleats temporals de l’administració –segons dades de finals de l’any passat– i beneficiarà especialment els que fan horari de nit o no cobraven les dietes. A partir d’ara, els nous contractes que se signin ja incorporaran el cobrament de les compensacions, mentre que als eventuals actuals se’ls modificarà el contracte. Espot va afirmar que la reforma de la Llei de la funció pública, que va qualificar com “un dels grans projectes de la legislatura”, segueix el calendari previst i va informar que actualment s’estan consultant les parts. El ministre va admetre que el nombre d’eventuals és “molt important”, i va recalcar que l’objectiu de la reforma serà “caminar cap a la reducció del col·lectiu”.

Per altra banda, l’executiu també va aprovar la modificació del Reglament intern del personal col·laborador educatiu per tal d’afegir un complement salarial als treballadors que no arribin al salari mínim interprofessional. Un grup de 21 persones en total de les quals estan afectades “unes cinc o sis”, segons Espot. Amb aquest canvi, els col·laboradors educatius que no arriben als 991 euros al mes per tenir cobertura de la CASS rebran una compensació –que fins ara assumien ells– de cara al curs vinent.

EL PAÍS COMPLEIX 18 DELS 20 CRITERIS DEL GRECO

El Principat compleix amb 18 de les 20 recomanacions del GRECO sobre transparència en el finançament dels partits polítics i incriminacions per corrupció. Les dues disposicions incloses en l’informe sobre el tercer cicle d’avaluació que no se satisfan plenament fan referència a la corrupció en el sector privat i a la responsabilitat penal de les persones jurídiques, segons va informar ahir Espot. El ministre va afirmar que són dues recomanacions “molt difícils de complir” però que malgrat tot estan implementades parcialment. A més, va subratllar que el president del GRECO, Marin Mrcela, va felicitar Andorra per un resultat que va dir que és “molt positiu”. L’executiu ha anat impulsant els canvis legislatius que es requerien a l’informe des de l’any 2011.

tracking