Serveis

Una tempesta a l'Arieja va causar el tall elèctric que dilluns va afectar tot el país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una forta tempesta a l’Arieja va ser la causant, dilluns al vespre, de la incidència que va afectar tot el país i va causar talls elèctrics de diversos segons a bona part de les parròquies. Segons fonts de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), l’apagada va produir-se perquè, si bé la situació varia en funció dels preus de mercat i també s’importa llum d’Espanya, en aquell moment la xarxa s’alimentava únicament de l’electricitat francesa.

Els llamps van causar avaries en algunes de les estacions de l’Arieja que abasteixen el Principat. Per això, va haver-hi un tall de llum entorn de dos quarts de vuit del vespre. FEDA va recuperar de seguida la connexió “basculant cap a la xarxa elèctrica espanyola”. Si bé l’estació transformadora i repartidora (ETR) d’Encamp, la més important i que distribueix a la majoria de parròquies, va recuperar-se d’immediat i en pocs segons va tornar la llum; l’electricitat va trigar diversos minuts més a arribar de nou a la parròquia de Canillo i el nucli encampadà del Pas de la Casa, que depenen de les estacions transformadores i repetidores de Ransol i Grau Roig.

610 ESCOLARS A LES SESSIONS DE RISCOS

Fins a 610 escolars han pres part aquest curs en les sessions de riscos elèctrics amb Pau Pampalluga de FEDA. L’objectiu és la sensibilització sobre els riscos i l’estalvi energètic als escolars del Principat. Enguany, el projecte ha visitat 17 escoles i s’han impartit 33 tallers. Els grups que majoritàriament reben aquestes visites són els infants que estan cursant cinquè i sisè de Primària, tot i que també s’han impartit en classes d’ESO, Batxillerat i Formació Professional. La novetat ha estat la incorporació de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.

tracking