Funció pública

El sindicat de duanes defensa seguir amb el plet judicial

El col·lectiu reclama un complement de jubilació pendent de regular des del 2004

El sindicat de duanes defensa seguir amb el plet judicial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD) és partidari de seguir el plet judicial per reclamar el dret dels duaners al fons social i de pensions i a beneficiar-se del 20% de les sancions imposades, tal com hauria d’haver-se regulat d’acord a la llei del Codi de duana del 2004. No obstant això, la consulta iniciada a la globalitat del col·lectiu, en la qual una de les opcions de protesta que es planteja és la vaga de zel, no es tancarà fins a final de mes.

Carles Sierra, secretari d’SFD, explica que “l’opinió del sindicat és que ja que s’ha encetat la via judicial, s’arribi fins al final”. Ara, després que el Tribunal Superior desestimés la demanda, caldria anar al Constitucional.

El sindicat vol que el Govern desplegui una disposició prevista a la llei. Sierra recorda que el que es reclama és “un complement” de finançament “de la jubilació” i que la sentència de la sala administrativa del Superior no admetia la reclamació de quantitat de responsabilitat que pretenien, però sí que s’afegia que hauria estat legítim reclamar el desenvolupament del reglament pendent. “La justícia ens dona la raó sobre aquest reglament pendent d’aprovar des del 2004”, es reafirma Sierra, que exposa que el col·lectiu espera que el Govern “recapaciti” al respecte.

Sierra argumenta que el sindicat no és partidari de la vaga de zel perquè “perjudicaria gent que no té cap culpa i no volem arribar a aquest extrem”, però diu que el proper pas a seguir serà “una decisió a prendre per tot el col·lectiu”, format per una setantena de persones. Carles Sierra diu que, en la consulta plantejada, vota tot el col·lectiu fins a final de mes.

tracking