La policia confirma que l'os va fugir per una porta oberta

L’exdirector del parc d’animals va declarar ahir i ja són sis les persones que ho han fet

La policia confirma que l'os va fugir per una porta obertaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La investigació que la policia està duent a terme sobre la fugida i el posterior abatiment a trets de l’os Torb al parc d’animals de Naturlandia, el 14 de juny passat, vindria a confirmar que no hauria fugit del tancat per un túnel que hauria escarbat sota la tanca, sinó que es va escapar perquè algú es va deixar la porta oberta, segons ha pogut saber el Diari. Les verificacions del treball que s’ha fet sobre el terreny, la revisió del material que havien gravat les càmeres, així com el resultat de les declaracions de les persones que ja han passat per les dependències policials, així ho indiquen.

L’últim a declarar ha estat l’exdirector del parc d’animals, que ho va fer ahir, amb la qual cosa ja són sis els que s’han personat a les dependències policials per ser interrogats sobre l’afer. En aquest moment està previst que l’informe que està elaborant el cos d’ordre per determinar si hi ha indicis penals en l’acció estigui tancat en el termini d’una setmana. La previsió és que abans de divendres presti declaració un dels implicats clau per determinar què va passar fa un mes a Naturlandia: l’ex-sotsdirector del parc i autor dels dos trets que va acabar amb l’os.

Les línies d’investigació que la policia està duent a terme per elaborar l’informe un cop van rebre el report dels banders es dirigeix en dues direccions, ja que el que es vol és aclarir tant com es va escapar com per què se’l va abatre.

El cònsol va per lliure

L’actuació del comú està aixecant molts dubtes per la manera unilateral amb què el cònsol, Josep Miquel Vila, està portant l’afer. En primer lloc perquè va donar per vàlida el mateix dia dels fets la versió falsa que l’animal s’havia escapat per un forat, i en segon perquè totes les decisions que ha pres fins al moment han estat en funció exclusivament de l’auditoria que van encarregar. En base a les conclusions del treball es va decidir acomiadar qui fins a principis de mes eren el director i el sotsdirector del parc per haver causat amb el muntatge de la fugida de l’os “un clar perjudici al parc posant en dubte la seguretat”. Davant la contundència dels motius esgrimida per la corporació per fer fora els responsables del parc sobta que se’ls hagi pagat la indemnització com si fos un acomiadament no causal.

tracking