Salut

Avís de seguretat per unes unitats d'insulina defectuoses

Avís de seguretat per unes unitats d'insulina defectuosesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va emetre ahir un avís de seguretat instant farmacèutics i distribuïdors a treure de la venda unes unitats d’insulina defectuoses i els pacients a controlar els nivells de sucre a la sang i no interrompre el tractament sense consultar el metge. El departament va tenir coneixement a través de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) d’una alerta que afecta els portacartutxos de la ploma d’insulina Novo Pen Echo, marca de l’empresa Novo Nordiskpharma S. A.

Segons va detallar el ministeri al comunicat difós ahir, l’empresa ha detectat que alguns portacartutxos poden trencar-se i per tant administrar una dosi inadequada d’insulina. El portacartutx és un component de la ploma reutilitzable Novo Pen Echo on s’insereixen els cartutxos d’insulina Penfill de Novo Nordisk.

El motiu pel qual es poden trencar, s’explica a la nota, és que els materials de plàstic utilitzats als portacartutxos dels lots afectats poden afeblir-se si s’exposen a determinats productes químics que es troben per exemple en alguns productes de neteja.

Els productes afectats són els inclosos en les plomes d’insulina NovoPen Echo amb número de lot DVG1564-6, EVG2298-2, EVG2914-4, EVG3011-4, EV­G4­140-1 i FVG7571-1, fabricades per Novo Nordisk. Els dispositius amb un número de lot diferent no estan afectats.

L’avís demana als usuaris que es posin en contacte amb l’empresa al 900550055 o per correu electrònic a novoes@novonordisk.com o bé amb la farmàcia.

tracking