Els ingressos per la importació de tabac baixen al juny als 1,3 milions

La recaptació va minvar per la pujada del 10% dels aranzels que graven la compra fora del país

Els ingressos per la importació de tabac baixen al juny als 1,3 milionsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ingressos per importacions de tabac del mes de juny van ser de només 1,3 milions d’euros. Es tracta de la xifra més baixa de recaptació des del novembre de l’any 2012, segons les dades aportades pel ministeri de Finances. Aquella vegada, la xifra es va situar en 1,2 milions d’euros. Això té lloc, principalment, per l’entrada en vigor a final d’abril de l’augment del 10% de la taxa que grava la importació de tabac per produir cigarretes.

Etiquetes:

De fet, a l’informe del ministeri de Finances es pot observar com les productores van augmentar la quantitat de tabac importat abans de l’aplicació de la nova taxa. Els ingressos del mes d’abril van ser de 21 milions d’euros, una xifra gairebé idèntica a la del mes de març. Al gener la xifra de recaptació va ser de gairebé onze milions d’euros, una dada similar a la del febrer. En canvi, la davallada ja es va començar a produir el mes de maig passat, amb l’entrada en vigor de la nova taxa. Aleshores, les arques públiques van ingressar només 2,5 milions d’euros.

Durant la presentació dels pressupostos del 2017, el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va indicar que els ingressos per les importacions augmentarien un 4% aquest any malgrat l’augment de la taxa que grava la importació del tabac per manufacturar. L’executiu ja va preveure que tot i la tendència a la baixa, l’augment dels ingressos en aquest àmbit sigui de fins a un 4%.

La xifra global de recaptació per importacions durant el mes de juny es va veure ressentida per l’aplicació del nou gravamen sobre el tabac. El Govern només va ingressar 9,5 milions d’euros. Ara bé, la xifra acumulada d’enguany és a hores d’ara de 115 milions d’euros, un 19,7% superior a la que hi havia l’any 2016 durant el mateix mes de juny i un 22,9% superior a la del mateix període del 2015. Això té lloc per les adquisicions de tabac abans de la nova taxa. D’altra banda, els ingressos acumulats per les taxes d’importacions de begudes són de 4,36 milions d’euros, una xifra similar a la dels últims tres anys. Les recaptacions per importacions de combustibles minerals són superiors. La xifra al juny es va situar als 3,69 milions d’euros, un 6,9% superior a la del mateix mes del 2015 i un 4,4% més gran que la del juny de l’any passat. Pel que fa a la resta de mercaderies, els ingressos són més elevats respecte als últims anys. El mes de juny, les entrades van ascendir a un total de 3,7 milions d’euros, una xifra un 6,5% superior a la del juny del 2015 i un 17% més respecte al juny de 2016.

tracking