afers exteriors

L'exambaixador dels Estats Units James Costos 'fitxa' pel Barça

La contractació del diplomàtic genera polèmica per un tuit en el qual felicitava el Reial Madrid

L'exambaixador dels Estats Units James Costos 'fitxa' pel BarçaFC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

James Costos, ambaixador dels Estats Units a Andorra fins que Donald Trump va ser proclamat president d’aquell país, ha fitxat per l’FC Barcelona. Fa uns dies va signar l’acord amb el club per ser assessor estratègic del Barça a Amèrica formant part de tres projectes que els catalans consideren claus: la fundació, el Barça Innovation Hub i el desenvolupament de la marca Barça al mercat nord-americà. Però pocs minuts després que l’FC Barcelona fes pública la contractació de l’exambaixador a Andorra –Costos també ho era per Espanya–, les xarxes socials van començar a treballar per crear una nova polèmica al voltant del club català.

Internet i ràpidament les múltiples pàgines web que segueixen el dia a dia del Barça o del seu enemic històric, el Reial Madrid, es van fer ressò d’un tuit de Costos del 4 de juny passat poc després que el club espanyol gua­-nyés la Lliga de Campions. “Hala Madrid!” es pot llegir al missatge que el diplomàtic no ha esborrat. Ràpidament, les webs pro blanques van començar a proclamar el següent missatge: “El Barça fitxa un merengue confés.”

Costos ha volgut sortir al pas de la polèmica. Al seu compte de Twitter ha fixat un missatge del maig del 2016 mitjançant el qual felicitava l’FC Barcelona per la consecució del títol de Lliga. Igualment, va escriure un tuit dimecres passat en què recorda que com a antic ambaixador dels Estats Units a Espanya dona suport a tots els equips de la Lliga espanyola, i en què assegura que “ara, com a ciutadà privat i fan, m’honora donar suport al creixement del Barça als Estats Units”.

Una revisió dels antics tuits de Costos posa en relleu que més d’un cop, mentre era ambaixador d’Andorra i Espanya, va visitar les instal·lacions del club blaugrana. Hi ha diversos tuits en els quals es mostra orgullós dels resultats de l’equip de futbol. A internet, però, també se’l pot veure vestit amb la samarreta del Reial Madrid.

tracking