'cas bpa'

Martín Blas diu que Miquel li va entregar les dades de la família Pujol

El comissari diu que va ser Higini Cierco qui en una boda es va oferir per col·laborar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excap d’assumptes interns de la policia espanyola va assegurar que va ser Higini Cierco qui li va oferir col·laboració i que va concloure amb l’entrega per part de Joan Pau Miquel d’un paper on hi havia dades bancàries dels Pujol. Martín Blas, en declaracions davant la comissió del Parlament de Catalunya sobre la policia patriòtica, va comentar que va conèixer Cierco al banquet de la boda del cosí de l’advocat Josep Maria Fuster Fabra. A la mateixa taula hi havia Cierco, Martín Blas, Eugenio Pino (director operatiu de la policia i cap de Martín Blas), Fuster Fabra, un directiu de Banco Madrid i les respectives dones. L’expolicia apunta que tot era molt bona relació i que mai va amenaçar ningú de BPA perquè entregués dades.

Segons el comissari, Cierco va afirmar que volia col·laborar amb la justícia i li va demanar el telèfon dient-li que el trucaria Joan Pau Miquel. Van tenir dues trobades a l’hotel Villa Magna de Madrid. A la primera no li va donar res, però a la segona “em va donar un paperet” que incloïa la informació de comptes a Andorra del matrimoni Pujol i una de les filles. Martín Blas va entendre que a canvi de la informació Miquel li estava demanant ajuda amb la investigació que el servei antiblanqueig espanyol estava fent a Banco Madrid. I li va respondre: “Ho miraré.”

Martín Blas va ironitzar sobre la teoria d’Higini Cierco (la primera perquè a la segona diu que Miquel no va donar les dades) respecte al fet que com que no va quedar satisfeta de les quantitats que els Pujol tenien a Andorra la policia espanyola va instar la FinCEN que actués contra BPA. “Jo soc un comissari i no puc fer res amb el Banc d’Espanya, no diguem ja amb el Tresor americà i la FinCEN”, va argumentar.

El comissari hi va afegir que, com que tenien el seu telèfon, la dona d’Higini Cierco el va trucar posteriorment per si els podia ajudar “porque nos quitan el banco”. L’expolicia li va contestar que ell no hi podia fer res.

Martín Blas diu que Miquel li va entregar les dades de la família Pujol

tracking