política

El Govern nomena Esther Rabasa com a ambaixadora davant la UE

Rellevarà al càrrec Maria Ubach, que el 15 de juliol serà la nova ministra d’Afers Exteriors

El Govern nomena Esther Rabasa com a ambaixadora davant la UE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esther Rabasa, fins ara representant permanent del Principat al Consell d’Europa, serà la nova ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea, Bèlgica, Luxemburg i els Països Baixos. Rabasa substituirà d’aquesta manera Maria Ubach, que passarà a ser ministra d’Afers Exteriors a partir del 15 de juliol.

La nova ambaixadora a Brussel·les compta amb experiència tant en relacions diplomàtiques com en matèria d’educació. Està titulada en lingüística i forma part de l’administració des del 1991, quan va entrar exercint de professora de llengua catalana a la formació d’adults. El 1992 va ser nomenada secretària general tècnica a la conselleria d’Educació, Cultura i Joventut. Més tard, el 1999 va optar al càrrec de ministra consellera a l’ambaixada d’Andorra a París. A partir del 2003 va ser directora de formació professional al ministeri d’Educació. També ha exercit com a directora de l’escola andorrana de la Massana.

D’altra banda, Josep Maria Areny serà el representant permanent d’Andorra al Consell d’Europa en substitució de Rabasa. Areny, que actualment és cap d’àrea d’exàmens oficials i de reconeixement de titulacions, té una àmplia experiència professional dins del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior dels de l’any 1989. Està previst que presti jurament del càrrec el 17 de juliol vinent.

tracking