justícia

Petició de nou anys per furtar dins de vehicles

És la suma de les penes per haver furtat mercaderia de dins de 13 cotxes

Petició de nou anys per furtar dins de vehiclesSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia va demanar ahir al Tribunal de Corts un total de nou anys de presó per a tres ciutadans ucraïnesos residents a Catalunya acusats d’haver robat mercaderia i diners de diversos vehicles estacionats en aparcaments de centres comercials i supermercats del Principat. Els robatoris s’haurien realitzat utilitzant un dispositiu que reproduïa les freqüències que emeten les claus que obren i tanquen electrònicament els cotxes, fet que els va permetre “buidar” els vehicles mentre el seu propietari feia compres. Els tres acusats estan ingressats a la Comella en règim de presó provisional des que van ser detinguts el 6 d’agost de l’any passat.

El ministeri públic vol diferents penes de presó per a cadascun dels processats pel robatori a l’interior d’almenys tretze cotxes. Per a qui demana més anys de presó ferma, tres i mig, és per a l’home que considera que va participar en tots els cops que s’haurien realitzat entre el 7 de maig i el 6 d’agost del 2016, en vuit dies diferents. Per al segon vol tres anys de presó, ja que només el considera coautor dels furts realitzats al juliol i l’agost, en quatre dies diferents. Per a l’últim dels acusats, fill del segon, en demana dos i mig perquè va estar present en els robatoris de dos dies d’agost.

Tots tres estan acusats de ser autors d’un delicte major de furt amb força amb les coses havent inutilitzat sistemes d’alarma o guarda, és a dir, per haver reproduït les freqüències de les claus d’obertura i tancament dels cotxes dels quals van robar.

Seguiment de les víctimes

La manera d’operar dels tres acusats, segons la policia, es va repetir en tots els furts comesos. Amb el cotxe que conduïen es plantaven a la porta de l’aparcament i esperaven que entrés un cotxe susceptible de dur mercaderia a l’interior. El seguien fins que estacionava, fent ells el mateix prop del turisme a robar. Quan el conductor tancava el vehicle amb el comandament, el “sofisticat” aparell que utilitzaven copiava la freqüència. Mentre un dels ucraïnesos seguia la víctima per avisar el seu company en el cas que tornés cap el cotxe, l’altre obria la porta i s’enduia tot el que considerava d’interès. La fiscalia valora en uns 10.000 euros la mercaderia que es van endur. També van robar 1.250 euros en efectiu.

Només un dels tres acusats va admetre ahir haver comès el delicte –l’home al qual la fiscalia imputa tots els furts–, tot i que va assegurar que només ho va fer durant quatre dies i no durant vuit com diu el ministeri públic. Ho va fer, va indicar, pels problemes econòmics que tenia. Va explicar que la mercaderia la canviava per menjar en algunes botigues de la localitat de Calella. La seva defensa va demanar que se li imposi una pena de 14 mesos de presó, ferms els complets.

Els dos acusats restants, pare i fill, van assegurar no ser autors dels delictes i que es van assabentar que s’havien comès en ser detinguts. El pare va acompanyar el primer acusat en els viatges el juliol i l’agost i la defensa va demanar per a ell 12 mesos de presó, ferms els complets, com a còmplice. Per al fill, que només va estar a l’agost, va demanar l’absolució per falta de proves.

tracking