política

Els liberals volen saber totes les subvencions a l'Ultra Trail

Govern, cossos especials o Andorra Telecom en sufraguen l’organització

Els liberals volen saber totes les subvencions a l'Ultra TrailFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses institucions públiques estan subvencionant la cursa Ultra Trail i els liberals volen que l’executiu detalli en quina quantitat, perquè Govern mai l’ha fet pública. L’ajut econòmic als organitzadors de l’Ultra Trail arriba per diferents vies. En aquest sentit, es demana “quins organismes, departaments i/o societats públiques de Govern han donat suport a la cursa Andorra UltraTtrail Vallnord 2017, tant en forma de subvenció, aportacions econòmiques, com en suport logístic”, i el criteri que s’ha emprat per determinar aquestes subvencions i aportacions econòmiques. La pregunta, presentada pel conseller Ferran Costa, també inclou la petició d’informació respecte dels costos del desplegament destinat a la competició per part dels cossos de policia i de bombers.

Un altre dels aspectes pels quals es pregunta a l’executiu és pel cost dels rescats de muntanya realitzats durant l’Andorra Ultra Trail Vallnord i “quins d’aquests imports es veuran recuperats mitjançant les assegurances privades” que, en principi, tots els corredors haurien de tenir. Per últim, Costa també pregunta quin ha estat el desplegament logístic d’Andorra Telecom i el cost que assumeix la parapública. Andorra Telecom habilita repetidors de telefonia mòbil en zones on habitualment no hi ha cobertura per garantir la comunicació i seguretat dels corredors durant tot el recorregut de les curses de la Ultra Trail.

El conseller liberal explica la motivació de la pregunta sobre la base que “és necessari conèixer el cost d’un esdeveniment com l’Andorra Ultra Trail per assegurar amb total transparència el suport futur per part de les institucions públiques”.

tracking