justícia

Un habitatge a la feina no és part del salari

El Superior considera que no es pot tenir en compte a l’hora de calcular la pensió de la conserge d’un centre escolar

Un habitatge a la feina no és part del salari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia no considera que l’habitatge que va ocupar la conserge d’un col·legi durant els anys en què va treballar en un centre escolar i que formava part d’aquestes instal·lacions es pugui incloure a la base de càlcul de la pensió de jubilació. La dona apreciava que aquests avantatges materials de què va gaudir durant els anys com a conserge de l’escola –uns avantatges consistents en l’import del lloguer mensual i dels subministraments de l’habitatge que no havia de fer efectius– formaven part del seu salari i que la pensió s’havia de calcular a partir d’aquesta remuneració.

L’antiga funcionària va interposar una demanda jurisdiccional a la Batllia contra una resolució del Govern del març del 2014, la qual confirmava la resolució de la secretaria d’Estat de la Funció Pública amb relació al càlcul de la pensió que havia de percebre la demandant i que no preveia les despeses d’habitatge. La sala administrativa de la Batllia va desestimar la demanda el setembre de l’any passat, decisió que va recórrer a la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia, que també l’ha desestimat.

Els magistrats consideren que l’habitatge no es pot incloure dins de conceptes retributius que no són el salari com poden ser complements de lloc, de millora, d’antiguitat, personal d’activitat, d’absorció per a tots els cossos i l’específic per als cossos especials. El Superior sentencia que el fet que la recurrent disposés d’un habitatge al centre no resulta rellevant per determinar la pensió.

tracking