Indignació dels venedors de tabac de l'Arieja per l'anunci de noves pujades

Consideren que la voluntat de París que el paquet costi 10 euros farà créixer el contraban

Indignació dels venedors de tabac de l'Arieja per l'anunci de noves pujades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer ministre de França, Édouard Philippe, va anunciar dimarts passat la intenció del govern del president de la República, Emmanuel Macron, d’anar augmentant progressivament el preu del tabac fins que el paquet costi 10 euros l’any 2020. Aquesta mesura ha indignat els venedors de tabac de l’Arieja, que consideren que l’increment del preu del paquet comportarà un augment a la regió del contraban de tabac procedent d’Andorra.

El president de la Confederació d’Estanquers de l’Arieja, Gérard Maury, ja ha advertit, en declaracions recollides per mitjans de comunicació gals, de noves mobilitzacions de protesta. “Si el preu del paquet de cigarrets puja a 10 euros reaccionarem com sabem i hem demostrat”, va asse­nyalar Mauri, recordant el tall de la carretera RN-20, que uneix Tolosa amb Andorra, que van fer el març passat a l’altura de Tarascó per denunciar el mercat paral·lel procedent d’Andorra que asseguren que hi ha en aquesta zona de França. “A l’Arieja estem a la primera línia del front, ja que estem a peu d’Andor­ra. Això és una bogeria”, va dir el representant dels venedors, que va afegir que l’anunci de l’increment de preus per part de l’executiu gal “es va fer sense cap tipus de consulta prèvia amb els estanquers”.

Maury va recordar les xifres del 2016 de decomisos de tabac de contraban i va assegurar que dos terços dels cigarrets confiscats provenien del Principat. “Macron és Copríncep d’Andorra, si vol el paquet de tabac a 10 euros que parli amb el Principat”, va asse­nyalar el tabaquer.

tracking