La Setmana de caça de l'isard serà enguany del 10 al 17 de setembre

El període hàbil per sol·licitar la llicència per al període estipulat és del 10 al 24 de juliol

La Setmana de caça de l'isard serà enguany del 10 al 17 de setembreARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Setmana de caça de l’isard serà enguany del 10 al 17 de setembre, ambdós dies inclosos. Així, segons ha informat el Govern, el període hàbil per sol·licitar individualment les llicències especials de caça de l’isard i efectuar-ne el pagament s’ha estipulat del 10 al 24 de juliol. Les sol·licituds s’han de fer al Servei de Tràmits del Govern, durant els dies laborables i els horaris oficials d’atenció al públic, o bé mitjançant l’oficina virtual. Una vegada passat aquest període, es donarà a conèixer el període hàbil per constituir les colles i es fixarà el nombre de captures.

L’any passat la xifra de caçadors va ser de 511 i el topall de captures va situar-se en 119.

Segons una ordre ministerial publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), per a la temporada de caça 2017 podria autoritzar-se l’aplicació d’un pla de caça en la població d’isards del vedat de caça d’Enclar. La decisió es prendrà en funció dels resultats obtinguts als censos al vedat, que finalitzaran el 19 de juliol del 2017.

El període hàbil del pla de caça en la població de cabirols i la de muflons per a l’hivern serà de l’1 d’octubre al 30 de novembre.

CINC MESOS PER CAPTURAR SENGLARS

L’obertura del període de caça menor tindrà lloc l’1 d’octubre i la temporada s’allargarà fins al 7 de gener. Els dies hàbils de caça seran els dijous, diumenges i l’1 de novembre, 8, 25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener. Pel que fa al porc seglar i del cérvol en terreny cinegètic comú, la temporada començarà l’1 d’octubre però s’allargarà fins al 25 de febrer. Les tarifes de llicència es fixen en 24,50 euros per a andorrans i residents, 12,25 euros per a jubilats o menors, i 39,20 euros per a no residents. La quota de soci de la Federació Andorrana queda fixat en 23,20 euros.

tracking