justícia

Andorra extradirà el resident albanès reclamat per una assegurança falsa

Les autoritats d’Albània tenen 30 dies per reclamar el retorn del camioner resident

Andorra extradirà el resident albanès reclamat per una assegurança falsaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior ha desestimat el recurs d’un ciutadà albanès resident a Ordino contra l’aute del Tribunal de Corts que va donar llum verd a la decisió d’extradir l’home al seu país d’origen a petició de les autoritats d’aquest Estat. El resident té pendent el compliment d’una condemna de sis mesos de presó a Albània després que fos condemnat per dur al camió que conduïa un certificat d’assegurança fals. Un cop el Superior ha desestimat el recurs i ha dictat la fermesa de la decisió de Corts, es comunicarà a les autoritats albaneses l’acceptació de la petició d’extradició que tindran trenta dies per reclamar el retorn de l’home a aquest país per complir la condemna. No la totalitat, sinó la part que quedi en haver de restar els mesos que ha passat a Andorra en règim de presó provisional.

Justament avui, 7 de juliol, es compleixen cinc mesos de l’ingrés del resident al centre penitenciari de la Comella, el 7 de febrer passat. En el recurs, el lletrat de l’home havia demanat la llibertat del seu client en considerar que, segons la legislació albanesa, ja havia complert el temps de condemna. En el judici que es va celebrar al Superior el 23 de juny passat, l’advocat va assegurar que la llei d’Albània indica que un dia que una persona passa a la presó en règim provisional correspon a un dia i mig del temps de presó dictat a la sentència ferma. Amb els més de quatre mesos que feia que estava tancat a la Comella, el resident ja l’havia complert amb escreix.

Malgrat això, el Superior ha desestimat dictar la llibertat de l’home, ja que, tot i que s’hagi demanat a les autoritats albaneses la confirmació que la legislació d’aquest país fa equivaldre un dia de presó provisional a un dia i mig de pena, no s’ha rebut cap indicació.

La sentència del Superior s’alinea amb la demanda que havia fet la fiscalia de mantenir el ciutadà albanès empresonat, primer, i d’acceptar la demanda d’extradició al seu país, després.

tracking