animals

Multa de 300 euros per portar gossos perillosos sense morrió

El Govern ha sancionat cinc propietaris detectats en espais públics

Multa de 300 euros per portar gossos perillosos sense morrió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha comunicat a cinc propietaris de gossos perillosos que han de satisfer una multa de 300 euros cadascun “per haver estat controlat l’animal de la seva propietat sense el morrió posat en un espai públic”. La cap del servei veterinari de salut i protecció animal recomana que per aquesta irregularitat s’imposi als cinc propietaris la sanció. Els cinc edictes en què es recullen aquestes multes són idèntics, ja que als cinc se’ls va detectar pel carrer amb animals que no portaven el morrió corresponent a les races perilloses i que és obligatori sempre que l’animal estigui en un espai públic.

Les propostes de sancions s’han publicat al BOPA perquè cap dels cinc ha pogut estar localitzat. En els edictes es notifica que tenen deu dies hàbils a comptar des de la data de publicació al BOPA (ahir) “per examinar l’expedient, per contestar, per al·legar tot allò que estimi pertinent en defensa seva, per aportar documents i per proposar la pràctica de proves, si ho considera oportú, amb advertència que si no ho fa se seguirà el procediment conforme a la llei”.

Els gossos, quan van ser detectats sense morrió, van poder ser identificats pel microxip que porten. Aquesta peça electrònica ha facilitat el nom del propietari, que és automàticament responsable de qualsevol incompliment de la Llei de tinença i protecció d’animals. Aquest tipus de sancions són freqüents, però només transcendeixen habitualment quan el multat es troba en parador desconegut i la sanció surt publicada al BOPA.

tracking