Política

Martí i Mateu es reuniran amb Macron el dia 18

El cap de Govern i el síndic general li entregaran el passaport andorrà i la medalla de Copríncep

Martí i Mateu es reuniran amb Macron el dia 18Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, viatjaran a França el 18 de juliol per fer entrega al nou Copríncep, Emmanuel Macron, del passaport andorrà i de la medalla que li correspon com a nou cap d’Estat, segons va informar ahir la subsíndica, Mònica Bonell. Els dos polítics andorrans ja es van desplaçar fins al palau de l’Elisi, el mes d’abril passat per acomiadar-se del fins ara Copríncep, Francois Hollande.

Bonell també va explicar que la setmana passada es van entregar les liquidacions dels comptes que va presentar SDP a la Batllia, que també els va demanar que revisessin de manera específica les relacions econòmiques entre el Consell i el mateix partit per controlar que no hi hagués pagaments per duplicat. A títol personal, Bonell sí que va admetre que “hauria estat bo que la consellera Sílvia Bonet hagués participat en la liquidació de comptes de la formació socialdemòcrata, ja que segur que hi hauria pogut aportar més documentació. De totes maneres, estic convençuda que la consellera entregarà tota la informació que el Tribunal de Comptes li demani”.

El projecte de llei de competències i de transferències s’entregarà amb caràcter d’urgència aquest mes. Tot i així, la subsíndica va confirmar que fins al setembre no es podrà començar a treballar. Bonell va aventurar-se i va preveure que no hi haurà esmenes a la totalitat, “ni tan sols per part del Partit Socialdemòcrata, que s’ha mostrat com el més bel·ligerant”, va afirmar.

tracking