Telecomunicacions

Andorra Telecom abarateix el cost de la itinerància a Europa i Estats Units

Un forfet permet l’ús de 100 megabytes i 60 minuts en trucades per 1,5 euros cada paquet

Andorra Telecom abarateix el cost de la itinerància a Europa i Estats UnitsAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom abarateix, a partir de demà, la itinerància a gairebé tota la Unió Europea i als Estats Units. El director d’internacional i roaming de la companyia, Carles Casadevall, va afirmar ahir que s’amplien els beneficis del forfet Roaming Espanya “a bona part dels països de la Unió Europea (UE), Suïssa i Noruega, així com als Estats Units, que s’afegeixen a la zona 1”.

El forfet d’itinerància inclou un paquet de veu i un de dades que, amb un cost d’1,50 euros cadascun, dona dret a 60 minuts de trucades i 100 megabytes de consum al dia. L’ampliació abraça tots els països de la UE, excepte Xipre, Croàcia, Eslovènia i Estònia, que es treballarà perquè hi siguin l’any vinent. El forfet suposa un estalvi del 70% en el cas de l’ús d’internet i del 94% en el cas de les trucades telefòniques.

Carles Casadevall va destacar que la rebaixa de tarifes es fa per la voluntat de la companyia d’afavorir la connectivitat en itinerància, un fet que va quedar patent ja l’any passat amb la rebaixa que va dur-se a terme. “Aquest és un pas més en aquesta línia”, va manifestar Casadevall.

Fins ara el client de l’operadora que viatjava als Estats Units havia de pagar 10 euros per megabyte, un euro i mig per minut, i 50 cèntims l’SMS. Ara, a més d’aplicar-se els avantatges del forfet, es produeix una rebaixa general de les dades en la tarifa d’itinerància. El preu queda establert en 5 cèntims el megabyte, 35 cèntims el minut i 20 cèntims l’SMS, per bé que amb l’ús del forfet Roaming el cost encara es redueix més. En aquest sentit, pel que fa a la inclusió dels Estats Units a la zona 1, Casadevall va valorar que Andorra Telecom va ara “un pas per endavant” de la majoria d’operadores europees.

Les valoracions que Casadevall va fer sobre el període de gener a maig del 2017 van ser en positiu. Els SMS han baixat un 20% i l’ús de dades ha pujat un 3.800%. “La gent ha perdut la por a fer servir les dades a fora per la millora de preus”, va dir Casadevall.

tracking