Estacions

Les obres de la plataforma, quan es tinguin les autoritzacions i indiferentment de si hi ha recurs

El cònsol de Canillo avisa que sense l'obra potser no es podran organitzar més copes del món

Les obres de la plataforma, quan es tinguin les autoritzacions i indiferentment de si hi ha recursANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha assegurat avui en declaracions posteriors a la reunió de cònsols, que les obres per construir la plataforma de Soldeu començaran "tant bon punt tinguin les autoritzacions" i "indiferentment que algú presenti un recurs sobre la declaració d'interès nacional". Mandicó, a més, ha advertit que si s'endarrereix més l'obra "arribarà un mometn que materialment no serà possible fer-la".

En aquest sentit ha reiterat que si no es fa la plataforma hi ha la possibilitat de disputar les finals de la Copa del Món d'esquí íntegrament a la pista de l'Àliga, "però llavors segurament seria l'última que faríem perquè les finals del torneig s'han de fer amb el màxim de condicions possibles". El cònsol canillenc considera que s'ha de mantenir "la serietat que fins ara hem mostrat amb el què li hem dit a la Federació Internacional d'Esquí (FIS), perquè si aquesta vegada no complim és molt probable que sigui més difícil aconseguir copes del món".

Grandvalira

De la seva banda, el cònsol d'Encamp, Jordi Torres, ha explicat que durant els dos anys en què tirarà endavant el procés de liquidació de Nevasa es mantindrà la marca Grandvalira, així com el forfet conjunt. A més, ha indicat que la voluntat és treballar perquè transcorregut aquest període es puguin mantenir ambdós elements. "Tenim dos anys de recorregut per veure si som capaços de mantenir aquesta marca potent o com a mínim comercialitzar el forfet conjunt", ha precisat.Segons ha explicat Torres aquesta és la voluntat majoritària manifestada durant la reunió celebrada aquest passat dilluns en la que hi estan d'acord totes les parts, fins i tot el soci majoritari de Saetde, la família Viladomat. "En cap moment es va posicionar en contra del forfet conjunt, tot el contari", ha afirmat el cònsol major d'Encamp.

El manteniment de la marca Grandvalira i la possibilitat de comercialitzar el forfet conjunt, tot i que amb un preu més elevat que l'actual, té l'objectiu que la dissolució de Nevasa "sigui el menys traumàtica possible i tingui conseqüències mínimes pels sectors que depenen de l'esquí", segons ha manifestat Torres. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, també s'ha expressat en aquesta línia: "Després d'aquest període poden sortir uns altres acords que no siguin la dissolució total".

tracking