L'inici de la fi de la marca

Grandvalira mantindrà el forfet conjunt fins al 2019

L’assemblea general en va aprovar ahir la dissolució i l’inici del procés, que s’allargarà dos anys

Grandvalira mantindrà el forfet conjunt fins al 2019Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de Neus del Valira, SA (Nevasa), va aprovar ahir la dissolució de la societat explotadora del domini esquiable o, el que es el mateix, va donar oficialitat a la ruptura i mort de Grandvalira. Ara s’obre un període de dos anys durant el qual es mantindrà l’explotació comercial conjunta dels dos dominis i no serà fins que finalitzi aquest termini de temps que cada estació d’esquí podrà caminar per separat. És més, segons va explicar en una trobada informal amb els periodistes el director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, s’haurà d’esperar al 31 de maig del 2019 per nomenar els liquidadors de Nevasa, tal com marquen els estatuts de l’entitat, o si alguna de les dues parts ho desitja començar la negociació perquè alguna de les societats es pugui quedar la marca.

Durant aquest temps, però, sí que es podria intentar arribar a un acord per evitar un trencament que s’ha precipitat per la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu per allargar la pista de l’Avet de cara a les finals de la Copa del Món d’esquí del 2019 i la construcció d’un aparcament.

En aquests dos anys les dues societats no podran comercialitzar per separat ni la seva oferta ni els forfets, segons va explicar el director general de Grandvalira, que hi va afegir que la trentena de treballadors fixos que estan a la plantilla de Nevasa es mantindran en els seus llocs de treball per continuar funcionant durant aquests dos anys.

Assemblea extraordinària

Durant l’assemblea extraordinària d’ahir es va acordar que Ensisa i Saetde nomenin cadascuna un delegat per decidir com resoldre les qüestions del dia a dia durant aquests dos anys. El director general de Grandvalira completarà el triumvirat.

El fet d’oficialitzar el tancament permetrà a Nevasa tornar a la normalitat, ja que des que es va conèixer la intenció de Joan Viladomat d’acabar amb Grandvalira només s’havia pogut aprovar el preu de venda al públic del forfet per a la propera temporada. Els processos de comercialització que estaven aturats des d’aquell dia es podran reprendre a partir d’ara mateix.

Torreño ho va indicar minuts abans que es donés per acabada l’assemblea extraordinària de Nevasa, en què es va evidenciar la divisió en dos bàndols de la societat, si més no en l’entrada en escena de les dues parts enfrontades a la reunió, que es va celebrar a les quatre de la tarda a les oficines de què disposa Grandvalira a Escaldes-Engordany.

Junts van arribar primer els representants de Saetde, l’explotadora de les pistes de Pas de la Casa-Grau Roig i qui ha iniciat el procés de dissolució. Ho van fer el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, i els germans Viladomat, Joan i Cristina. Un parell de minuts més tard van creuar el passadís fins arribar a la sala de reunions els representants d’Ensisa: Josep Mandicó, cònsol major de Canillo, i Xavier Cornella, director general de Crèdit Andorrà, accionista majoritari conjuntament amb el comú de la societat explotadora de l’estació de Soldeu-el Tarter.

Cap de les dues parts no va voler fer declaracions a la premsa.

tracking