Reportatge

Muntanyes i núvols

25 artistes vinguts d’arreu per aconseguir “crear màgia”, objectiu del darrer espectacle del Cirque du Soleil. El creador del xou es mostra satisfet per l’estrena i dona per acomplerta la seva aspiració, alhora que reivindica la inspiració andorrana d’‘Scalada Stelar’.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’objectiu era crear màgia i fer-ho valent-se dels dos principals elements d’inspiració andorrana del darrer espectacle del Cirque du Soleil, les muntanyes i els núvols. El director artístic d’Scalada Stelar, Benjamin Dupont, ha reduït a la mínima expressió la presència d’emblemes del país que altres anys hi havia hagut als xous del Cirque. Però ho ha fet basant tot el fil narratiu de l’obra en les característiques del Principat. “Està absolutament inspirada a Andorra”, va dir ahir en ser preguntat per aquesta qüestió. Com? “Les muntanyes ens van donar la idea de voler arribar més enllà dels núvols. Són dos aspectes molt presents a Andorra i els hem exportat al xou”, va afirmar.

El creador de l’espectacle no va amagar la seva satisfacció, i en un balanç molt breu que va fer ahir al matí en roda de premsa, va afirmar que l’estrena “va anar molt bé”, que “estem tots molt contents” i que la nit va ser “increïble”. Va destacar sobretot la ubicació de l’escenari, que aquest any se situa enmig del públic, i va afirmar que això va permetre “crear més connexió” perquè el públic palpés el xou. De fet, va assegurar que els espectadors “van reaccionar realment bé” i “van sentir els moments màgics de l’espectacle”. Prova d’això, va dir, és que es van veure molts telèfons mòbils gravant i fent fotografies de la funció.

Un resultat aconseguit gràcies a l’esforç dels artistes, fins a 25 persones d’arreu del món, que han treballat a contracorrent durant els dar­rers mesos. L’ajudant de direcció i coreògrafa d’acrobàcies, Edesia Moreno, va explicar que s’ha treballat “amb el temps molt just”. Des que es va idear l’espectacle, el desembre passat, es va contactar amb els artistes, van anar fins a Mont-real per preparar la funció i han assajat durant les dues setmanes que fa que són al país. “Dues setmanes dures de treballar molt, de nou del matí a cinc de la matinada”, va dir. Moreno va detallar que l’espectacle s’ha creat “únicament per a Andorra” i que hi ha tres números inèdits, el dels cercles mortals, el de l’eriçó equilibrista i el dels gronxadors.

I sobre el futur, pocs detalls més enllà dels revelats per Andorra Turisme i el Govern de renovar el contracte amb el Cirque durant els propers dos estius. Daniel Fortin, el director executiu de 45 Degrées, la companyia creativa del Cirque, va assenyalar que “s’està negociant per veure com el Cirque du Soleil pot tornar a Andorra” amb un nou concepte. Fortin va deixar clara la seva intenció. “Andorra és un lloc magnífic. Jo vull tornar”, va concloure.

Muntanyes i núvols

tracking