Política

El PS diu que la FIS no pot influir en la legalitat

El conseller general Pere López creu que el Govern no pot avalar aixecar la plataforma basant-se només en la carta de l’organització

El PS diu que la FIS no pot influir en la legalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López creu que la Federació Internacional d’Esquí (FIS) “no pot condicionar la legalitat” a Andorra pel que fa a l’aixecament de la plataforma de Soldeu per acollir la Copa del Món d’esquí. López explica que “digui el que digui la FIS, la legalitat al nostre país s’acorda al Consell General”.

El conseller socialdemòcrata va fer aquestes declaracions després que Govern donés per tancada dimecres la polèmica per la construcció de la plataforma esquiable i l’aparcament de Soldeu. L’executiu va avalar la carta de l’organisme internacional que va fer pública el comú de Canillo. El text sostenia que sense la plataforma la pista de l’Avet no pot acollir cap cursa masculina de la Copa del Món ni finals que necessitin dues pistes simultànies i més espai per al públic. “Encara que la FIS digui que hem de fer la plataforma, això no implica que es faci de qualsevol manera i que no es facin els tràmits legals escaients”, diu López, que afegeix que la decisió de Govern “no té cabuda dins del marc legislatiu actual” i que “no ha pogut justificar en dues sessions del Consell General”. El 23 de juny passat el PS van presentar una moció per revocar la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable que va ser tombada per la majoria demòcrata.

MÉS DUBTES

El representant socialdemòcrata explica que a partir d’ara queden “molts dubtes” per resoldre vinculats a la llicència urbanística, a la cobertura del riu o a les actuacions que s’hagin de fer en ter­renys privats. “Crec que aquí hi ha hagut una actuació que no té cabuda en el marc legislatiu, que és absolutament precipitada i feta de manera molt irregular en diferents àmbits”, diu López. A més, es pregunta com es justificarà la cobertura del riu des del punt de vista mediambiental i com es crearan els convenis amb els privats.

Pel que fa a la carta de la FIS, López diu que el text confirma que tres de les cinc proves es poden dur a terme a la pista de l’Àliga “sí o sí”. Afirma que les proves d’eslàlom especial i del gegant es poden fer a la pista de l’Avet però que el que diu la carta és que “caldrà més plataforma per a les arribades”. Per tant, López justifica que en “cap cas s’exclou” que les proves de l’eslàlom especial i el del gegant es puguin fer a la pista de l’Àliga “com és el cas de les altres disciplines”. El conseller del PS creu que hi pot haver d’altres maneres per allargar l’espai “que no comportin una pista tan gran com la que es proposa”.

tracking