Atractiu turístic

'Scalada' s'enfila a les estrelles a la cinquena entrega

Tot i el fred, un miler de persones assisteixen a l’assaig general de l’espectacle ‘Scalada Stelar’, del Cirque du Soleil

'Scalada' s'enfila a les estrelles a la cinquena entrega

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El temps variable durant la jornada d’ahir i el descens de les temperatures no van refredar les expectatives durant l’assaig general de l’espectacle Scalada Stelar, del Cirque du Soleil. Un miler de persones va assistir a l’última prova abans de l’entrada en escena d’avui. Ho van haver de fer amb jaqueta tot i que com els artistes, ben aviat també van entrar en caliu gràcies a les diferents acrobàcies realitzades pels membres de la companyia canadenca.

Els artistes, ja engalanats amb la indumentària d’espectacle, van posar la directa i l’obra no es va haver d’interrompre en cap moment. El guió preveia la possibilitat que la posada en escena s’aturés en cas que el director artístic, que aquest any s’estrena dirigint l’espectacle al Principat, decidís perfilar alguns detalls abans del primer espectacle, que tindrà lloc avui al vespre. Després de l’assaig principal, la companyia canadenca estrenarà avui la cinquena i última entrega del cicle Scalada amb una nova història de fantasia que transporta l’espectador a un món imaginari a través d’acrobàcies fetes a partir de plataformes tradicionals del món del circ com el trapezi i la barra i estris del dia a dia. Tot això acompanyat d’una música èpica. “Vaig parlar amb ells dijous i estan molt concentrats. Són una companyia amb molta experiència i amb molta trajectòria, explicava abans de l’assaig general Betim Budzaku, director general d’Andorra Turisme. Els assistents a l’assaig van seguir l’espectacle dempeus a banda i banda de l’escenari. La companyia canadenca va decidir adoptar aquesta decisió per intentar fer una simulació ajustada al màxim a la realitat que es trobaran els artistes a partir d’avui. De fet, enguany és el primer cop des del 2012 en què l’escenari està ubicat al mig de la instal·lació i envoltat de dues graderies.

ESTRENA AMB PLE D’ASSISTENTS

Per a l’actuació d’aquest vespre no hi cabrà ni una agulla ja que totes les entrades estan exhaurides. De cara als pròxims dies, Andorra Turisme destaca que la venda va a bon ritme i espera omplir el recinte amb 5.000 persones. L’obra es podrà veure des d’avui fins al pròxim 30 de juliol, excepte els dilluns. Els diumenges tampoc hi haurà actuació excepte el dia 30, que serà l’últim dia en què es podrà veure la representació. Els tiquets gratuïts, que permeten seguir l’espectacle dempeus, ja estan exhaurits tots els divendres i tots els dissabtes d’aquest mes i també per a l’últim dia d’actuació. Pel que fa a les de pagament, que tenen un preu de 18 euros si es compren almenys un dia abans de l’espectacle i 20 si s’adquireixen a les taquilles, es tan esgotades avui i els dies 21, 22 i 29. Budzaku va afegir que esperen arribar a la xifra dels 100.000 assistents. “L’any passat en vam tenir 105.000 i tot el que sigui passar dels 100.000 serà un èxit”, va dir Budzaku, que va explicar que el ritme de venda d’entrades és igual al del primer any. A més, el director general d’Andorra Turisme va recordar que el Cirque du Soleil rep una qualificació de 9 sobre 10 per part dels espectadors que avaluen la companyia canadenca després dels espectacles. El sector hoteler serà un dels grans beneficiats de l’inici dels espectacles ja que, segons dades aportades per Unió Hotelera (UH), durant aquest cap de setmana està previst que es fregui el ple d’ocupació a les parròquies centrals per l’estrena d’Scalada Stelar, que comparteix protagonisme amb el Mundial de BTT a les valls del nord.

'Scalada' s'enfila a les estrelles a la cinquena entrega

'Scalada' s'enfila a les estrelles a la cinquena entrega

tracking