Sistema financer

Mingorance i Alberca es desplacen a Panamà pel 'cas BPA'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batlle Canòlic Mingorance i el fiscal general, Alfons Alberca, es troben a Panamà per col·laborar amb la justícia del país en relació amb el cas BPA. Concretament, Alberca i Mingorance estan mantenint reunions amb procuradors i fiscals amb referència a la suposada trama de suborns de la constructora brasilera Odebrecht. BPA i BPA Serveis, segons la investigació, estarien enmig de l’entramat de creació de societats pantalla per al suposat pagament de suborns a polítics perquè Odebrecht aconseguís la concessió de construcció d’obres públiques multimilionàries. La trama comportava que Odebrecht feia obrir a part dels suposats polítics corruptes comptes a BPA perquè els pagaments es fessin sempre entre comptes del mateix banc, a nom de societats fictícies i de testaferros per evitar el seguiment dels diners. La justícia andorrana ja ha bloquejat 12,8 milions de dòlars que suposadament van cobrar els fills de l’expresident de Panamà Ricardo Martinelli per suposats suborns per a obres quan el seu pare era president.

Alfons Alberca va declarar que “si no entrem en aquestes col·laboracions d’ajuda mútua és segur que cap investigació prosperarà”, i va afirmar que “davant del crim organitzat transnacional i el rentat de capitals la col·laboració entre països és indispensable”. La batlle Mingorance va ressaltar la importància “d’una relació fluïda que permeti una col·laboració judicial completa el més ràpid i eficaç possible”. Mingorance i Alberca tenen previst reunir-se avui amb fiscals panamenys especialitzats en corrupció i crim organitzat.

Al maig Porcell va viatjar a Andorra i a Suïssa, país on es van bloquejar 22 milions de dòlars suposadament també dels fills de Martinelli.

Mingorance i Alberca es desplacen a Panamà pel 'cas BPA'

Mingorance i Alberca es desplacen a Panamà pel 'cas BPA'

tracking