dia de l'orgull LGBTI

Som com Som vol que la llei d'igualtat deixi canviar el nom als transsexuals

Perea és partidari d’establir una sèrie de protocols per modificar la inscripció al registre

Som com Som vol que la llei d'igualtat deixi canviar el nom als transsexuals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de defensa dels drets del col·lectiu LGBTI Som com Som proposa que la llei d’igualtat que s’està elaborant prevegi que les persones transsexuals disposin d’una sèrie de protocols que els permeti canviar-se el nom al Registre Civil.

El president de Som com Som al Principat, Carles Perea, reclama que la normativa reguli el canvi de nom en aquest supòsit, de manera que s’estableixin una sèrie de requisits que permetin la modificació registral i la tramitació dels documents identificatius corresponents si s’acredita que hi ha un diagnòstic de disfòria de gènere i s’ha seguit un procés de transició durant un període, que podria ser de dos anys. “Havíem fet públic que demanàvem un canvi en la Llei del Registre Civil, però es treballa en aquesta llei d’igualtat, que és transversal i tipus òmnibus, i creiem que és el camí”, va dir Perea ahir, coincidint amb el Dia de l’orgull LGBTI.

Per Perea, els reptes actuals del col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals passen per “continuar treballant vers la llei d’igualtat”, en sintonia amb el ministeri d’Afers Socials i el Consell General. Perea posa en relleu que la situació social dels homosexuals ha viscut un gir positiu “de 180 graus” des dels anys 90.

“Hem fet un gran esprint des del 2014 amb la unió civil i pel que fa al Codi Penal, amb la legislació que estableix que l’orientació és un causa d’agreujants en delictes d’odi”, va dir Perea. Som com Som és l’única entitat del col·lectiu a Andorra i també treballa a l’Alt Urgell. “En nuclis petits hi ha menys violència però no es viu tan cap enfora”, va destacar.

tracking