societat

Preocupació al Pas pel tancament de la Poste

L’oficina de la localitat es clausurarà per falta de relleu generacional

Preocupació al Pas pel tancament de la PosteFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci del tancament de l’oficina de la Poste al Pas de la Casa ha trasbalsat els comerços de la localitat. El president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, explica que la decisió dificultarà la feina de molts comerços “perquè molts establiments es beneficien de l’oficina per fer arribar el material que necessiten per als seus negocis”. Fonts consultades per aquest diari han explicat que el tancament de l’oficina de la Poste al Pas de la Casa a partir del mes de setembre té lloc per la manca de relleu generacional al capdavant de l’establiment, atès que la persona que la coordina es jubila. Està previst que la Poste, privatitzada a França des del 2010, ofereixi un servei itinerant perquè els habitants del Pas puguin seguir enviant i rebent els paquets.

Carrié demana a Govern i al comú d’Encamp que trobin una solució perquè l’oficina continuï al Pas encara que es redueixin els dies i els horaris d’obertura. “Per a nosaltres el tancament és una molt mala notícia”, afegeix Carrié. A més, el president de la Iniciativa Publicitària explica que no hi ha cap reunió prevista amb la resta de comerciants per com enfocar la situació i per demanar que l’establiment no es tanqui. L’anunci ha agafat a contrapeu els comerciants, que avui donen el tret de sortida al mercat de les oportunitats per dinamitzar la localitat. “Ara estem mobilitzats al cent per cent en el mercat d’oportunitats i l’anunci no ha afectat els ànims”, diu Carrié.

Es calcula que en els últims cinc anys la Poste ha tancat unes 900 oficines a França a causa del descens de fins a un 30% del nombre d’enviaments. El president de la Iniciativa Publicitària hi afegeix que “fa temps” que es parla del tancament i explica que ara el que cal “és aconseguir trobar una solució amb el temps”. D’altra banda, Carrié tem que es pugui acabar centralitzant el servei i que només hi hagi una oficina al país ubicada a la capital. “Per a nosaltres venir a Andorra la Vella cada cop que ens arribi un paquet és complicat perquè es perd molt temps”. “Si la deixen oberta uns dies almenys solucionarem una mica la situació”, afirma. Carrié també explica que desconeixien els motius pels quals tancarà l’oficina i que tampoc han parlat amb el director de la Poste de la capital.

Carrié també lamenta que l’anunci del tancament de l’oficina al Pas de la Casa pugui afeblir encara més la presència de França al Principat, ja que de cara al mes de setembre també està previst que el consolat del país gal tanqui. “Aquest any a poc a poc es va tancant tot. Aquí, al Pas de la Casa, crec que som el poble amb més francesos a Andorra”, hi afegeix Carrié. “No sé per quins motius es van tancant oficines franceses però a poc a poc es va tancant tot”, diu el president de la Iniciativa Publicitària.

tracking