seguretat

Controls d'alcoholèmia des de divendres

La policia avisa que durarà aproximadament un mes i l’objectiu és millorar la seguretat viària

Controls d'alcoholèmia des de divendresARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos policial va comunicar que divendres vinent començarà la campanya d’estiu de controls preventius d’alcoholèmia amb l’objectiu de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir sota els seus efectes. La campanya s’emmarca en el pla d’actuació que preveu el ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior i està previst que finalitzi el 7 d’agost.

El cos policial assegura en un comunicat que la voluntat de fer pública aquesta acció és per potenciar els factors preventius i dissuasius que provoca entre els conductors, a fi d’evitar les conductes de risc que posen en perill els usuaris de la xarxa viària i augmentar-ne la seguretat. Per això van recordar les taxes màximes per sancionar els conductors, 0,5 g/l per als professionals i 0,8 g/l per als no professionals. Aquells que superin aquests índexs podrien ser detinguts i condemnats a penes de fins a quatre anys de presó els professionals i d’un, els no professionals.

Balanç de detencions

Durant la setmana passada la policia va arrestar vuit persones, sis de les quals, per superar els valors d’alcohol permesos. Una d’elles, un resident de 48 anys, va ser controlat amb una taxa de 2,37 g/l després de patir un accident amb la motocicleta, i ja a la comissaria va proferir amenaces i injúries contra els agents. Els altres dos detinguts ho van ser per assumptes de drogues.

tracking