reportatge

Repartiment de culpa

Un cotxe de matrícula francesa i una motocicleta van xocar fa gairebé 4 anys després que cadascú cometés una infracció del codi de circulació. La defensa del conductor del turisme demana que tots dos assumeixin la seva part de responsabilitat en l’accident.

Repartiment de culpaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

l ministeri fiscal demana 5.000 euros de multa i 18 mesos de privació de conduir pel Principat a un conductor francès per una presumpta maniobra imprudent i temerària mentre realitzava un canvi de sentit no permès. L’accident va tenir lloc el 20 de juliol del 2013. L’home que portava el cotxe i que anava en direcció a Sant Julià de Lòria volia fer un canvi de sentit, i en comptes de fer-lo a través d’una rotonda, va aprofitar l’entrada d’una estació de servei per executar la maniobra. El conductor va decidir tirar pel dret, i per incorporar-se de nou a la carretera des de la benzinera va girar a l’esquerra per anar en sentit Andorra la Vella, desobeint d’aquesta manera la doble línia continua i un senyal que obligava a girar a la dreta.

Mentre feia la maniobra, el cotxe va impactar amb una moto pilotada per un jove. Al mateix temps, un altre turisme va haver de frenar per evitar impactar amb el vehicle que feia el canvi de sentit. La motocicleta, però, no va tenir temps de frenar perquè, segons els testimonis, havia avançat el vehicle i no hauria tingut prou visibilitat per veure el cotxe que feia el canvi de sentit. La motocicleta, segons les proves aportades, circulava pel carril central de la car­retera que, segons la versió de la policia, no estava habilitat per als vehicles que anaven en direcció a Sant Julià de Lòria. A més, els agents van explicar durant el judici que després de l’accident el jove va donar positiu per consum de cànnabis i que no tenia el carnet adequat per conduir la motocicleta amb què circulava. A banda de la multa i de la prohibició de 18 mesos per circular pel Principat, la fiscalia també demana al conductor del cotxe que pagui les despeses processals i el cost de l’atenció mèdica del motorista. La defensa, per la seva banda, no comparteix la visió de la fiscalia i explica que tots dos conductors van cometre una maniobra incorrecta. L’advocada del conductor francès va dir que si cap dels dos hagués comès una maniobra no permesa, l’accident no s’hauria produït. A més, la defensa també va acusar el motorista de mentir durant el judici, ja que el jove va afirmar que en el moment de l’accident circulava pel carril dret i no pel central. La defensa demana que es rebaixi la petició de la condemna del conductor del cotxe a tres mesos de prohibició de circular pel país i una multa de 300 euros. D’altra banda, també demana que hi hagi un repartiment de culpes a l’hora d’estipular el pagament de les altres despeses derivades de l’accident.

tracking