salut

El Consell de les Dones català exigeix legalitzar l'avortament

Insta l’executiu català a pressionar el Govern perquè el despenalitzi

El Consell de les Dones català exigeix legalitzar l'avortament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Nacional de les Dones de Catalunya, un òrgan col·legiat de participació i consulta de l’Institut Català de les Dones (depenent de la Generalitat) que integra 380 entitats que treballen en programes en favor de la igualtat i la promoció del col·lectiu, ha instat l’executiu català a posar com a prioritat en la seva agenda política d’Afers Exteriors la demanda del compliment dels “drets humans” i, en concret, dels “drets sexuals i reproductius” de les dones andorranes. L’entitat convida l’executiu català que pressioni l’andorrà “aprofitant els estrets vincles de proximitat, llengua i cultura entre el poble català i l’andorrà”, amb l’objectiu de propiciar l’activació per part del govern “de tots els mecanismes possibles per garantir-los”.

L’òrgan va aprovar a final de maig una declaració en la qual donen el seu suport en la defensa dels drets sexuals i reproductius i del dret a viure sense violència masclista de les dones andorranes. En el text exigeixen que les dones que viuen a Andorra tinguin drets reproductius i sexuals “dignes”, que els protocols es renovin amb “la coherència dels nostres temps” i que es contractin persones expertes en violències masclistes en cada servei.

També reclamen que es despenalitzi al Principat la interrupció voluntària de l’embaràs, com a mínim en els supòsits de malformació del fetus, violació o perill per a la salut física i mental de la mare, i que es reguli legalment l’avortament amb respecte del dret fonamental a la igualtat efectiva entre dones i homes.

tracking