camprabassa

Naturlandia reobre al públic amb noves mesures de seguretat

Naturlandia presenta al Govern tres informes que avalen les reformes fetes al recinte

Naturlandia reobre al públic
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc d’animals de Naturlandia obrirà les portes avui després que es decretés el tancament arran de la fugida del tancat de l’os Torb dimecres de la setmana passada que va acabar amb la mort de l’animal pels dos trets que li va disparar un dels guardes. Ho va anunciar ahir a la tarda el parc en comunicat i ho va confirmar el cònsol major, Josep Miquel Vila, minuts després, en una roda de premsa que es va convocar d’urgència a la plaça del Consell General, on s’estaven celebrant els actes institucionals de la festivitat de Sant Joan amb la recollida de la flama del Canigó i la primera cremada conjunta de les quatre agrupacions fallaires d’Andorra.

Sota una incessant pluja de petards, Vila va explicar que el comú de Sant Julià de Lòria havia fet arribar al Govern tres informes de tres enginyeries diferents que avalen que la seguretat del parc d’animals permet la seva reobertura avui.

El primer indica que la tanca perimetral de l’espai que ocupen els ossos està en condicions i aguanta el pes dels animals. El segon informe dona fe que les dues reixes elèctriques funcionen. Vila va indicar que a més de validar el seu bon estat s’ha millorat el sistema perquè cada una de les reixes electrificades funcioni per una línia diferent. El tercer informe diu que no hi ha arbres o altres obstacles que puguin reduir la seguretat del tancat.

“Hem de celebrar que es pugui obrir avui i que tenim un parc encara molt més segur del que teníem abans”, va indicar el cònsol major, que va donar les gràcies al Govern perquè “s’ha posat al nostre costat, ha fet les lectures adequades i els hem fet treballar fora d’hores per poder obrir al més aviat possible”.

Pèrdues en diners i visitants

Vila va admetre que s’havia treballat amb urgència per reobrir per les pèrdues econòmiques que estava provocant el tancament del parc d’animals. “Estàvem perdent moltes reserves. Estàvem perdent al voltant de 30.000 o 40.000 euros en reserves cada dia de tancament”, va assegurar el cònsol major, que també va indicar que hi hagut anul·lacions. “Aquest incident també portarà en algun cas que gent que tenia previst venir al parc no ho faci”, va lamentar Vila, que va afegir que “esperem que no siguin molts, però efectivament pot ser que hi hagi gent que no vingui després d’aquest incident”. Per últim, més enllà dels càlculs que s’han fet per la pèrdua de reserves, va indicar que “no sabem el cost que [l’abatiment de l’os] pot tenir per a la parròquia”, tant econòmicament com per imatge.

Respecte dels informes que han de clarificar com es va escapar Torb de la tanca i per què va ser abatut per un treballador del parc amb la seva pròpia arma, el mandatari comunal va indicar que encara s’està treballant. “El primer que havíem d’assegurar era la seguretat del parc i això ho hem aconseguit”, va dir Vila, que va afegir que “suposo que al llarg de la setmana que ve tindrem més analitzats els motius perquè l’animal va sortir i les actuacions de cada una de les persones implicades.” Preguntat per si això podria comportar canvis en la direcció o el comiat del guarda, va indicar que “no descartem res. En el cas que hi hagués algun motiu per sancionar prendríem les mesures oportunes”.

Naturlandia reobre al públic amb noves mesures de seguretat

tracking