reportatge

Premis per als alumnes més brillants

Els alumnes de batxillerat amb el millor expedient de cadascun dels sistemes educatius del país van rebre ahir el reconeixement i una beca.

Premis per als alumnes més brillantsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc alumnes de nota van rebre ahir a Encamp el 15è Premi nacional a l’estudi, corresponent a la promoció 2016-2017, i una beca íntegra per cursar el primer cicle d’estudis universitaris o formació superior.

La Sheila Blanco, la Marta Bover, l’Andrés Raya, l’André Moutinho i la Joana Ribeiro van ser els guardonats, els joves que han excel·lit en els seus estudis de batxillerat i batxillerat professional i que han estat els millors en cadascun dels tres sistemes educatius. Hi havia somriures i nervis (per l’atenció generada) al Museu Nacional de l’Automòbil, a Encamp, però s’hi repetia una paraula: “Esforç.” El ministre d’Educació, Èric Jover, els va lliurar el guardó i els va demanar que “es formin a fora i es preparin al màxim, però que tornin al país per ajudar-nos a afrontar els reptes que tenim com a societat”. Per Jover, “el premi reconeix l’excel·lència, la consecució d’una escolaritat brillant, producte de l’esforç i de posar-hi colzes”.

Marta Bover, del batxillerat professional del sistema andorrà i amb un 8,35, va explicar que el premi és un reconeixement “a la perseverança”. Bover vol estudiar el bàtxelor en infermeria a la Universitat d’Andorra. Andrés Raya, del Col·legi Internacional del Pirineu (sistema espanyol) i que ha tret un 10, la nota màxima, hi va afegir que la beca “dona tranquil·litat” i treu “la pressió que suposa que paguin els pares”. Raya estudiarà enginyeria aeroespacial a Tolosa. André Moutinho, que també farà una enginyeria a Tolosa, i Joana Ribeiro, que ha tret un 14 sobre 20 i que vol fer educació especialitzada, ambdós del Liceu Comte de Foix, parlaven del premi com un “al·licient”. I, Sheila Blanco, de l’Escola andorrana, amb un 9,82 i que farà dret a Barcelona, deia que és “una recompensa” i, com la majoria, no descartava tornar al país per treballar.

Premis per als alumnes més brillants

tracking