Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

La guàrdia civil intervé dos ullals d'elefant a la Seu d'Urgell

Se n'anunciava la venda per internet a un preu de 1.500 euros
Actualitzada 22/06/2017 a les 13:09
La guàrdia civil ha intervingut dos ullals d'elefant per una suposada infracció de contraban. Segons s'ha informat mitjançant un comunicat, agent de l'equip de Seprona de la comandància de la guàrdia civil de Lleida van localitzar un anunci en una pàgina de compravenda d'articles a través d'interet en el què s'oferien dos ullals d'elefant africà (Loxodonta africana) a un preu de 1.500 euros. Després de diverses gestions es va poder esbrinar que l'anunciant era un veí de la Seu d'Urgell. Per aquest motiu els agents de Seprona es van desplaçar fins allà per verificar la legalitat dels elements.

Durant la inspecció es va comprovar que el venedor, de nacionalitat andorrana, no disposava de cap tipus de documentació que amparés la tinença legal ni la comercialització de les peces. L'elefant africà està inclòs a l'annex A del reglament (UE) 2017/160 que modifica el Reglament (CE) 338/97 del Consell, relatiu a la protecció d'espècies de flora i fauna silvestres mitjançant el control del seu comerç, que regula a la Unió Europea els requisists establerts en el Conveni sobre Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES) i per a la tinença i comercialització de les seves parts i derivats és necessari un certificat CITES, expedit per les autoritats duaneres.

Els ullals van ser intervinguts pels agents i posats a disposició de l'administrador de la duana de la Farga de Moles. També es va tramitar una denúncia relativa a una infracció administrativa de contraban.
Etiquetes
  • #2 karlitos
    (22/06/17 22:48)

    Igual que Naturlandia, no cal que vingui el circ de solei lo tenim aquí i a la Seu cada dia, el circ de la mort i de la mutilacò. España te sort...te la guardia civil, aquí no tenim cap autoritat per mantenir els drets humans i democràtics amb convicciò de moment.......!!!!

    Respondre
  • #1 ciutadana
    (22/06/17 17:07)

    Bravo per la Guardia Civil, i ara la justicia que imposi pena exemplar. Es inadmissible aquest comerç delictiu a costa de matar o incapàcitar animals, siguin quins siguin i menys tan nobles com els elefants.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts