SOCIETAT

El Llibre blanc recomana un programa per a la conciliació

Espot destaca la incorporació de clàusules socials als concursos públics

El Llibre blanc recomana un programa per a la conciliacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un programa específic per afavorir la conciliació de la vida personal i laboral per tal d’acabar amb la bretxa salarial entre homes i dones, una pla integral d’inserció laboral de les persones amb discapacitat o un programa d’inclusió social de persones nouvingudes per reforçar el sentiment de pertinença i identificació amb Andorra i les seves institucions. Són tres de les accions que recullen les conclusions del Llibre blanc de la igualtat que es van presentar ahir al vestíbul del Consell General. El ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va explicar que les conclusions serviran per impulsar la futura llei d’igualtat i no discriminació, que ha d’establir mesures per prevenir i erradicar la discriminació.

D’altres de les prioritats seran la creació de l’Observatori de la Igualtat, per aportar dades i xifres per garantir la implementació de les polítiques públiques, i el programa per a la igualtat i la no discriminació, en el qual institucions públiques i entitats socials desenvoluparan diferents accions en favor de la igualtat de manera multidisciplinària. Espot també va anunciar la necessitat de crear una plataforma d’entitats socials que esdevingui l’organització estable per a la col·laboració i relacions entre les institucions i el teixit associatiu del país. A més, va subratllar l’aposta per fer realitat una llei integral de protecció de la infància i l’adolescència.

El ministre va destacar com a mesura concreta que proposa el Llibre blanc la incorporació de clàusules contractuals de caràcter social als concursos públics que facilitin que les empreses socialment responsables tingui més puntuació a l’hora de concursar.

tracking