Economia

Marín es referma i veu molt desigual la proposta del PS de transferències

Mandicó diu que no es “podria acceptar” la iniciativa socialdemòcrata

Marín es referma i veu molt desigual la proposta del PS de transferènciesFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, es va refermar en les seves declaracions sobre la poca “equitat” que suposaria la proposta del PS, segons la qual la població hauria de ser el criteri principal per repartir els diners de les transferències. Segons Trini Marín, “la diferència que es crearia entre les parròquies seria tan gran que, sincerament, crec que el sistema no aguantaria més de dos o tres anys. Vaig dir que em sembla que no era una proposta democràtica i ho segueixo pensant”, va afirmar, per després dir que “cal pensar en clau de país i si seguim només el criteri de població la diferència entre nosaltres serà abismal”.

La cònsol major va reconèixer que les parròquies centrals “tenim més població, per tant més ingressos, i és cert que les petites tenen uns mesos molt bons, però a la temporada baixa patirien molt. A més, les centrals també rebem el turisme que dorm allà”. El cònsol major de Canillo, Josep Madicó, tampoc no estava conforme amb la proposta socialdemòcrata perquè “nosaltres depenem molt de les transferències, i qualsevol cosa que ens faci baixar els nostres ingressos difícilment la podríem acceptar”, va dir el cònsol. Mandicó va explicar que “la proposta del Govern és la que hem de treballar. Tots estem en aquesta mateixa línia i ja sabem que no podem agafar criteris que ens acontentin a tots.”

Marsol ha de ser ferma

La consellera de PS+I al comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona, va demanar a la cònsol major, Conxita Marsol, que “es mantingui ferma fins al final” i acompanyi la proposta del PS.

tracking