Naturlandia

El parc d'animals romandrà tancat fins que no es facin millores per garantir la seguretat

Govern obre un expedient i fixa un seguit de mesures a complir

Abatut un ós de Naturlandia que s'havia escapat del seu tancat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha anunciat que de moment el parc d'animals de Naturlandia es mantindrà tancat a l'espera que els responsables hi facin les corresponents millores exigides pel Govern i que han de permetre garantir la seguretat de l'espai i evitar incidents com el de la setmana passada que va acabar amb la mort d'un os que s'havia escapat del seu tancat.

Segons ha detallat, d'una banda el Govern ha traslladat a la policia l'informe que ha elaborat el cos de banders després de la intervenció que van haver d'efectuar la setmana passada. I de l'altra, s'ha obert un expedient administratiu al parc i s'han traslladat les mesures necessàries per poder reobrir la instal·lació.

Pel què fa a l'informe del deparament de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha valorat especialment les condicions de seguretat i protecció del parc i ha obert un expedient administratiu per determinar les infraccions que s'hagin pogut cometre.L’informe determina que els animals han anat descalçant els daus de formigó que han d’aguantar els pals de suport de la barrera elèctrica i per tant no es té constància de si la barrera funcionava en tot moment. A més, considera que hi ha una manca de manteniment que anul·la l’efecte persuasiu que hauria de tenir la primera barrera elèctrica i assenyala un incompliment pel que fa a les comprovacions de l’estat dels tancats que s’hauria d’haver fet.

En l’informe es detallen a més, les mesures que haurà de complir el nucli zoològic abans de reobrir al públic. Així, el parc haurà de disposar d’un certificat de seguretat industrial que certifiqui el correcte funcionament del sistema de barreres elèctriques i de les alarmes de seguretat del parc. A més, s’hauran de reacondicionar els espais entre els daus de formigó que sostenen els pilar de la instal·lació elèctrica, mitjançant el formigonat, i a les zones no afectades caldrà presentar un pla d’execució dels treballs entre la resta de pilars. Per reobrir el parc, també s’exigeix un certificat de resistència de la malla de triple torsió, així com del cable i els anclatges, conforme pot suportar 1.000 quilograms, i un altre certificat conforme els arbres i les branques de dins del tancat o pròxims estan en bones condicions per evitar qualsevol caiguda sobre les tanques elèctriques o la malla de triple torsió.

Finalment indica que s’haurà de realitzar la retirada de les ovelles fora del parc i lluny de la tanca a efectes d’evitar tot allò que pugui esverar els animals.

En l’informe s’estableix també que fins que no es compleixin les condicions demanades caldrà mantenir una vigilància continua dels animals, dels tancats i del terra.

Pel què fa a l'informe del departament de banders, aquests s'han personat al parc tots els dies després de l'incident de dimecres passat per analitzar la situació i recollir la informació necessària. Amb la informació recollida i la necròpsia realitzada, els banders han elaborat l'informe que han tramès a la policia en estimar que els fets podrien infringir el codi penal.

El Govern ha informat aquest mateix dilluns als cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila i Julià Call, de l’obertura de l’expedient i de les mesures a efectuar.

tracking