Liberals critica la llei d'allotjaments turístics

Afirma que les noves competències i transferències poden trencar l’equilibri electoral de les parròquies

Liberals critica la llei d'allotjaments turísticsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Carles Camp, conseller general liberal, va criticar la llei d’allotjaments turístics que s’està tramitant a l’òrgan legislatiu perquè “només va a favor dels hotels i dels aparthotels, deixant de banda la resta d’allotjaments turístics” en una reunió amb ciutadans de la Massana. Camp va explicar que malgrat estar a favor de regular un sector prioritari per al país com aquest, l’objectiu hauria de ser “donar el millor servei possible i en les millors condicions als visitants, per tant tenir en compte també la resta d’ofertes de pernoctació”. Segons els liberals, la situació és crítica “perquè tenim un problema de manca de places en temporada alta i un excés en la baixa, però els preus segueixen sent elevats”, va dir el conseller general a la reunió de poble que es va celebrar ahir a la parròquia.

Les competències i transferències també van ser objecte de reflexió per part del conseller Camp, “ja que depèn de com s’usin es podria trencar l’equilibri parroquial i afectaria la composició del Consell General, donant un poder terrible al Govern, sigui del color que sigui”, va explicar. Respecte a la Llei del sòl, els liberals es van qüestionar la seva vigència perquè “s’ha quedat antiquada i les noves competències la superposen una mica. Si l’executiu fa els plans sectorials, que és com ha de ser, el comú perd la força que li donava aquesta llei”, va dir Camp.

Judith Pallarés, consellera general de la formació, es va mostrar molt preocupada perquè el país gasta “24 milions d’euros en ajudes directes a les persones necessitades però n’hi continua havent moltes”. Per això, ella proposaria “no donar tants diners en mà, a través de formularis, sinó escoltar més els problemes de les persones i buscar la millor solució per a cada cas”, va dir. També va explicar que l’increment en la despesa sanitària “s’està disparant molt i això no és bo, per tant proposem asseure’ns amb el Govern i provar alguna de les dues vies, o bé s’incrementen els impostos o bé racionalitzem les despeses”.

Carles Naudi, per la seva part, va comentar que la reunió “era un compromís electoral que havíem adquirit en campa­nya en ser escollits per la parròquia”. Entre la trentena d’assistents que hi van participar hi havia el cònsol massanenc David Baró.

tracking