Andorra la Vella descarta el projecte per soterrar el trànsit a la Rotonda

La cònsol major explica que el principal entrebanc és que la construcció dificultaria l’accés a pàrquings
de Prat de la Creu

Andorra la Vella descarta el projecte per soterrar el trànsit a la RotondaGOOGLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va descartar ahir el projecte de soterrament del trànsit a la plaça de la Rotonda. Marsol va explicar als mitjans que l’estudi de viabilitat encomanat pel comú ha determinat que la construcció d’un pas soterrat seria viable i també assumible econòmicament –el cost és d’1,6 milions d’euros– però causaria “afectacions importants” en l’accés als aparcaments d’alguns veïns del carrer Prat de la Creu.

“La sortida de la via soterrada eliminaria l’entrada a aquests aparcaments”, va detallar Marsol. Segons la cònsol, quedarien afectades una vintena de places.

El projecte passava per soterrar el trànsit provinent del carrer Doctor Mitjavila en direcció Prat de la Creu. “I aquestes persones hi tenen una propietat que no els podem hipotecar”, va matisar Conxita Marsol. La cònsol va afirmar que el comú no s’ha plantejat la signatura d’un conveni amb els propietaris dels pàrquings que quedarien afectats, perquè ha considerat que “no era prou necessari”. La mandatària va considerar ahir que l’afectació als aparcaments és, de fet, el factor determinant per no dur a terme el soterrament.

Marsol va dir que el projecte feia que la part alta de l’avinguda Meritxell, fins a l’encreuament amb el carrer de la Creu Grossa, fos en exclusiva per a vianants. No obstant això, per la màxima responsable política del comú, aquest segon aspecte “no ha estat decisiu”.

La cònsol va assegurar, en una compareixença davant casa comuna, que la intenció és “esperar i trobar una altra solució que faciliti el pas de vianants de la part alta a la part baixa sense implicar un soterrament”. Així, va exemplificar que s’hi podria fer “un pas elevat integrat” a la plaça per salvar el trànsit o l’ús del pont actual fent algun canvi a la circulació, malgrat que va detallar que el comú “buscarà solucions” més a fons durant el projecte tècnic d’embelliment de l’avinguda Meritxell. D’altra banda, Conxita Marsol va apuntar que el soterrament del trànsit del carrer de la Unió està completament descartat per les dificultats tècniques que comportaria, tant pel desnivell com perquè afecta un nombre molt més gran d’entrades d’aparcament.

VISTIPLAU AL PAS PER CREUAR LA CG-1 A L'ESTADI COMUNAL

Conxita Marsol va mostrar-se satisfeta ahir pel fet que l’obra guanyadora del pressupost participatiu del Govern hagi estat el pas per creuar la carretera general 1 a l’altura de l’Estadi Comunal. Marsol va recordar que és un projecte important que l’executiu comunal “portava al programa electoral” i que és una satisfacció comprovar que “la ciutadania està d’acord a fer-lo”. Per altra banda, va manifestar que demanaran al ministeri d’Ordenament Territorial, que n’ha de licitar les obres i decidir si es farà elevat o soterrat, que el projecte “quedi integrat a la reforma de l’Estadi Comunal” que preveu desenvolupar el comú d’Andorra la Vella. Conxita Marsol va elogiar que l’actuació, que podria costar prop de 200.000 euros, suposarà una important “millora circulatòria” i també de seguretat per als vianants.

tracking