Vall Banc guanya 11,8 milions en els últims 8 mesos del 2016

L’entitat presenta un balanç de l’any passat molt per sobre de les expectatives

Vall Banc guanya 11,8 milions en els últims 8 mesos del 2016Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vall Banc va fer públic ahir un balanç del 2016 molt per sobre de les expectatives del sector financer, ja que va obtenir 11,8 milions d’euros de benefici. Aquesta xifra encara és més positiva si es té en compte que l’entitat tan sols va ser operativa durant els últims vuit mesos de l’any passat. En el primer quadrimestre encara no funcionava oficialment sota gestió del fons nord-americà JC Flowers, perquè no s’havia completat el traspàs derivat del triomf de JC Flowers en la subhasta per quedar-se el banc on es van traspassar els fons de Banca Privada d’Andorra considerats legítims després de l’anàlisi de comptes.

La intenció de Vall Banc, segons va explicar el director general de l’àrea de negoci, Sergi Pallerola, és “reinvertir els beneficis obtinguts per a nous projectes ja que tenim la voluntat de seguir creixent”. Pallerola va incidir que “nosaltres no treballem amb la perspectiva d’un any, sinó que ho fem a mitjà i llarg termini a la recerca d’anar creixent”. El director general va destacar que “hi ha una part important de clients que s’han quedat al banc i els vull agrair personalment aquesta fidelitat al nostre projecte, perquè han entès que podem treballar amb normalitat”.

El conseller delegat Cristoph Lieber considera que “els resultats del 2016 indiquen que anem pel bon camí. El rendiment de Vall Banc durant el primer any de vida ha superat totes les previsions inicials i és obvi que la nostra visió i la filosofia convencen els clients. Seguim compromesos amb la voluntat de proporcionar-los serveis i tecnologies d’avantguarda que vagin més enllà dels estàndards habituals per satisfer els seus desitjos i expectatives millor que cap altre banc”.

Invertir deu milions

Lieber va afegir que “l’èxit que Vall Banc va obtenir l’any passat és remarcable. El nostre objectiu és invertir una suma considerable en la digitalització dels productes i serveis de Vall Banc, entre altres àrees essencials, per seguir creixent. Per això tenim previst invertir més de 10 milions d’euros només en les noves tecnologies del banc durant els propers anys”.

Les xifres generals que va oferir ahir l’entitat són també força positives. A tancament de l’any passat Vall Banc comptava amb uns actius de 831 milions d’euros, un volum de crèdits concedits en vigor de 365 milions, dipòsits de clients per valor de 669 milions, uns fons propis de 122 milions d’euros i uns recursos globals gestionats de 2.251 milions. Els números estan molt per sobre del que es podia esperar després del traumàtic procés de subhasta i un cop van quedar alliberats els dipòsits de clients (excepte una part de la renda variable que encara es troba retinguda per Credit Suisse). Les ràtios de solvència, especialment, i liquiditat estan també en un gran nivell. El resultat del primer any de funcionament pot tenir diferent línia que en els següents exercicis per les situacions atípiques d’un traspàs d’actius que són els que basteixen la nova entitat.

Respecte al 2017, Pallerola va afirmar que “és difícil saber quina serà l’evolució perquè no depèn només de nosaltres, és un tema de país ja que estem dins d’un procés de consolidació d’un nou model”. En aquest sentit, va remarcar que “Vall Banc és un projecte que ha nascut de zero i que té unes ganes molt grans d’anar a més cada any”. Pallerola va parlar de la possibilitat “de noves contractacions de personal en el futur i fins i tot poden arribar en llocs importants, però en tot cas és una estratègia que anirem seguint segons el nostre creixement”.

Aliança amb Black Rock

El director general va refermar que “la nostra aliança amb Black Rock com a líder mundial en gestió d’inversions continua sent molt forta”. L’acord “no es limita a l’oferta de productes financers d’alt valor afegit com ja hem començar a oferir als nostres clients, sinó també amb la col·laboració per poder beneficiar-nos del seu know how i la seva experiència”. Pallerola va concloure que “tenim molt bona relació amb ells i serà per molts anys”.

tracking