associacions

L'FNJA aclareix que coneixia l'existència de l'antic compte

L'FNJA aclareix que coneixia l'existència de l'antic compte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA), Adrià Espineta, va aclarir ahir que la primera taula que es va crear per a reactivar l’organisme l’any 2015 era coneixedora de l’existència d’un compte bancari propietat de l’entitat amb 62.398 euros. “Ho sabíem des del minut 1, abans que es fes la primera assemblea del Fòrum de la Joventut”, va indicar. Es tracta d’un compte que, va explicar, està bloquejat per la Batllia per la investigació que s’està realitzant per la gestió de l’FNJA des del 2010 fins al 2013. També va assenyalar que en el moment que la justícia decideixi desbloquejar aquest compte, els diners dipositats passaran a ser propietat de les arques de l’Estat.

Espineta també va voler deixar molt clar que tant la primera taula de l’FNJA, com la segona, en què es va anomenar els actuals rectors de l’entitat, no té res a veure amb la gestió realitzada per la junta, de la qual s’està investigant la utilització dels diners destinats a l’organisme.

L’actual president va assenyalar que a partir del moment que es va reactivar l’FNJA “teníem claríssim que la comptabilitat ha de ser sagrada” i que “no volíem recaure en els mateixos errors del passat”. Va lamentar que la informació facilitada en l’informe del Tribunal de Comptes sobre els números de l’entitat del 2015 pogués donar a entendre que els anteriors i els actuals gestors del nou FNJA no estaven al corrent de l’existència del compte.

També va aclarir que actualment l’entitat no pot acumular diners i que si no s’utilitza tota la subvenció atorgada pel Govern (uns 27.000 euros anuals) es torna la part que no s’ha gastat.

tracking