funció pública

Responsabilitats polítiques per les irregularitats del Govern

L’USdA les vol per les hores extra de més i pels eventuals de més 9 mesos

Responsabilitats polítiques per les irregularitats del GovernARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va instar en decla- racions al Diari a buscar “responsabilitats polítiques” en les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes, que va denunciar que l’any 2015 hi va haver 45 funcionaris de l’Administració general que van excedir el nombre màxim de 120 hores extraordinàries i que 53 treballadors eventuals superaven els 9 mesos de contracte que permet la legislació. “No hi ha prou de dir que m’he equivocat. S’ha de saber què ha passat i qui ha estat el responsable”, va assenyalar Ubach, que hi va afegir que un cop se sàpiga qui és el responsable, “s’ha de demanar la dimissió del ministre corresponent”. El sindicalista també es va mostrar totalment d’acord amb la conclusió del Tribunal de Comptes respecte que la situació denunciada “és un indicador de debilitats i ineficiències organitzatives”.

La situació que ha posat en relleu l’agència fiscalitzadora dels comptes públics s’hauria, segons Ubach, repetit l’any passat i estaria passant ara mateix. “Segur que s’està donant encara aquesta situació, no crec que s’hagi rectificat”, va indicar el secretari general de l’USdA, que va dir que tenir part dels treballadors públics en aquesta situació “demostra el control que té el Govern de DA sobre el funcionariat”.

El sindicalista va aprofitar l’informe del Tribunal de Comptes per denunciar el tracte injust que, al seu parer, reben els treballadors de l’Administració. “DA aposta per un funcionari de casa de baix cost i per portar funcionaris de fora a preus desorbitats”, va criticar. “No es pot justificar els sous milionaris que reben alguns, mentre es manté els de casa a base de congelacions i retallades.”

tracking