seguretat vial

La policia imposa 108 multes a motoristes

Es van cometre 132 infraccions del codi de circulació en el mes que van durar els controls

La policia imposa 108 multes a motoristesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de policia va informar ahir que la campanya de circulació de motocicletes i ciclomotors va tancar amb un balanç de 108 conductors sancionats, els quals van cometre, en total, 132 infraccions del codi de circulació, després de 1.251 controls realitzats a les carreteres del país durant el mes que ha estat en vigor. El nombre més gran de faltes que es van sancionar van ser les tècniques o administratives, amb un total de 113. Entre elles destaquen els 44 casos en què no es van presentar a la inspecció tècnica de vehicles (ITV) i els 35 en els quals no es va entregar un rebut vàlid de l’assegurança, malgrat tenir-la contractada. Aquests dos grups representen el gruix més important de sancions que es van posar i impliquen que gairebé dues de cada tres multes es va posar per aquests motius.

En menor mesura, hi va haver sancions per conduir motocicletes sense disposar del permís de conduir correcte (9), per circular sense el distintiu de la ITV tot i tenir-lo (7), per no portar el casc posat o per no dur-lo correctament cordat (6) o per circular amb els pneumàtics en mal estat (4). Finalment, també es van sancionar altres aspectes com ara no portar els retrovisors exigits (2), produir excés de fum o de soroll (2 en cada cas), transportar passatgers sense l’homologació corresponent (1) o un únic cas de conducció sense assegurança contractada.

La policia també va controlar les infraccions de trànsit per comportaments imprudents a la carretera i va posar 19 multes, 17 de les quals van ser per excedir la velocitat permesa. Els altres dos casos van ser per un avançament indegut i un altre per no respectar els senyals de trànsit.

La campanya tenia com a objectiu sensibilitzar els conductors de motocicletes i ciclomotors i corregir determinades actituds en la seva conducció per reduir la sinistralitat de cara a la temporada d’estiu que provoca un augment en la circulació d’aquests vehicles a les vies públiques. La policia té confirmat que aquest augment es tradueix en un increment, proporcional, dels accidents de trànsit amb resultat de lesions per part dels usuaris d’aquests vehicles.

Respecte a la comparativa amb l’any passat, enguany el cos policial ha realitzat més del doble de controls a les carreteres, el 2016 se’n van fer 532, i ha sancionat més conductors per més infraccions de trànsit. L’any passat 79 motoristes van infringir 97 articles del codi de circulació.

LA XIFRA

8,63 per cent és la relació entre els controls efectuats (1.251) i el nombre total de sancions comeses (108) en aquesta campanya de circulació. És un retrocés molt gran respecte a les xifres de l’any passat, quan es van multar el 15% dels motoristes a qui se’ls va fer un control. Cal tenir present que enguany s’ha doblat aquesta xifra.

La policia imposa 108 multes a motoristes

tracking