política

L'ANC d'Andorra reclama que el sistema de vot per al referèndum català sigui senzill

La sectorial de l’entitat sobiranista està conforme amb la pregunta proposada i confirmen que faran publicitat

L'ANC d'Andorra reclama que el sistema de vot per al referèndum català sigui senzillXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sectorial andorrana de l’ANC està conforme amb la pregunta i la data del referèndum per la independència de Catalunya que va anunciar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, divendres passat. El seu màxim dirigent, Manel Urindar, va afirmar que malgrat no haver parlat amb la resta d’assemblees de l’exterior tenen molt clar que el més important serà la facilitat de vot. “De cara al referèndum demanem que la inscripció sigui la més senzilla possible, i sobretot que no es repeteixi el que va passar el 9-N, quan molta gent es va quedar sense votar perquè no es van registrar i es va presentar només amb el DNI”, va recordar Urindar. En aquest sentit, va exposar la seva idea de com hauria de ser, “nosaltres proposem que tots els nascuts a Catalunya puguin votar, i ens interessaria que la Generalitat posés urnes aquí també, però el vot electrònic o per correu són alternatives viables”, va afirmar.

El president de l’ANC Andorra va afirmar que faran,en les pròximes dates, una campanya publicitària en favor del sí a la independència. “Per aconseguir la victòria volem posar anuncis a la premsa, penjar cartells i repartir fulls informatius. També volem organitzar algunes xerrades tècniques per explicar com s’haurà de fer per poder votar i també volem portar algun ponent per explicar els avantatges de ser un estat independent”, va manifestar Urindar per després confirmar que “encara no els hem trobat”.

Respecte a la participació i que existeixi campanya pel no, Urindar va assegurar que els esforços els posaran a aconseguir guanyar el referèndum. “A nosaltres ens interessa la victòria. La participació no tant, i el vot al no, encara menys. Ja farà campanya algú si vol”, va concloure.

tracking