Sistema financer

L'advocat de Pujol recorda que és a la presó per revelació de secret bancari

Els Cierco van assegurar que la família de l’expresident rebia tracte de favor d’Andorra

L'advocat de Pujol recorda que és a la presó per revelació de secret bancari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“En primer lloc cal recordar que les víctimes són els Pujol perquè han patit un delicte de revelació de secret bancari amb la incidència directa de l’empresonament de Jordi Pujol Ferrusola.” Així responia des de Washington l’advocat de la família de l’ex-president de la Generalitat, Jean Michel Rascagneres, als germans Cierco, que després de l’escorcoll dels seus domicilis dijous passat van assegurar a través d’un comunicat que els Pujol rebien un tracte de favor per part de la justícia i de les institucions andorranes.

Els germans Cierco també afirmaven sentir-se desprotegits i perseguits, alhora que denunciaven que les actuacions “tendents a protegir els interessos dels Pujol” es feien amb inusual diligència. Rascagneres va explicar que “la investigació va començar el 2014 i per tant no es pot parlar de cap manera de precipitació”, i que “és evident que els Cierco van admetre a través del seu advocat a Espanya, el senyor Iglesias, que havien entregat documentació a la fiscalia anti-corrupció espanyola”. Amb data del 3 de maig passat, l’esmentat advocat va trametre un escrit al fiscal general de l’Estat espanyol on s’afirmava que “(...) els senyors Cierco (...) van dir la veritat i van entregar als funcionaris policials els comptes i les sumes que els Pujol tenien a BPA”.

El lletrat de la família Pujol troba plenament justificada l’acció de la batlle, que va enviar la policia a les cases dels germans –que van qualificar l’actuació com un atac frontal– i a la seu d’Indústries Montanya, a la recerca de papers relacionats amb la revelació de secret professional i possible falsedat documental. “Tenien documents que van entregar al fiscal espanyol que no podien tenir i d’altres que a primera vista semblaven manipulats o modificats.” Aquest motiu, va afegir, “justifica plenament que la defensa hagi demanat investigacions complementàries. I també justifica que el fiscal donés suport a la mesura i que finalment la batlle hagi decidit dur a terme aquestes investigacions”. Un registre que els Cierco van qualificar de recerca indiscriminada de documents “sense una finalitat preconcebuda”.

La decisió d’Alexandra Terés demostra “la independència de la justícia andorrana i el fet que es tracta tothom per igual”, segons Rascagneres. Pel que fa a possibles noves accions, va recordar que “la investigació continua i que cadascú haurà d’assumir les seves responsabilitats quan s’acabi”.

tracking