afers exteriors

Saboya defensa un acord d'associació amb la UE a Madrid

Saboya defensa un acord d'associació amb la UE a MadridCAMBA COMUNICACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empresaris, representants institucionals i responsables polítics d’Andorra i Espanya van debatre ahir a Madrid sobre les oportunitats i els reptes que representa per al Principat l’acord d’associació amb la Unió Europea, en el marc de les terceres jornades sobre Inversió i Negocis a Andorra. A l’acte hi van assistir unes 200 persones, principalment empresaris i membres de cossos diplomàtics de diferents països. La jornada la va inaugurar el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que va destacar que “per a Andorra l’acord d’associació és una manera d’impulsar-se cap a un futur ple d’oportunitats per a nosaltres” i que per part de la UE i d’Andorra hi ha una voluntat inequívoca de seguir negociant aquest acord d’associació”. Va afegir que “per a ambdues parts és una bona oportunitat de demostrar que tant la UE com els tres microestats són capaços d’arribar a un acord els propers anys”.

Després de la inauguració es va celebrar una taula de debat sobre l’acord d’associació amb la participació de Claude Maerten, cap negociador adjunt de l’acord d’associació entre Mònaco, Andorra i San Marino. Maerten va coincidir amb Saboya que “per a Andorra és una oportunitat especial per tenir accés al mercat únic de la UE i ha d’aprofitar-se i desenvolupar els potencials de la seva economia”. Va afegir que “també es tracta que no només Andorra pugui beneficiar-se de la Unió, sinó que altres mercats comunitaris puguin beneficiar-se d’Andorra”. En aquest sentit Maerten va pronosticar que “Europa farà el possible per arribar a un acord beneficiós per a Andorra i els països membres de la UE, i negociarem els principis comuns i les quatre llibertats de la lliure circulació”.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va tancar la jornada i va dir que “l’acord és indispensable perquè Andorra es converteixi en una plaça exportadora de serveis”.

tracking