comerç

Els concessionaris atribueixen la pujada de vendes a la millora econòmica

Els importadors d’automòbils consideren com “molt bones” les operacions fetes el mes passat

Els concessionaris atribueixen la pujada de vendes a la millora econòmicaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matriculacions de vehicles del mes passat van ser les millors d’un maig des de l’any 2007. Malgrat que l’abril passat les vendes de turismes es van estancar –pràcticament es van matricular els mateixos cotxes que el mateix mes de l’any passat–, des de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA) es veuen els “molt bons” resultats aconseguits al maig com un reflex que “l’economia va una mica millor”. El president, Xavier Calvís, va destacar el nombre de matriculacions de cotxes nous realitzades. Van ser 217 els turismes acabats de comprar matriculats al maig, quan al mateix mes del 2016 es van fer 172 operacions d’aquests tipus. “Hem venut 45 turismes nous més el 2016. Es veu que la gent té ganes de comprar cotxes”, va assenyalar Calvís, que també va destacar que “hem venut molts més camions que altres anys”. Segons el departament d’Estadística, el passat maig es van matricular 34 camions i camionetes, respecte a les 26 que es van fer el mateix mes de l’any passat. Cal destacar que els dar­rers 12 mesos el nombre de camions matriculats ha crescut un 60% (de 219 a 349) respecte a l’interanual de maig del 2016.

El president de l’AIVA, però, va recordar que maig i juny són històricament uns mesos bons quant a matriculacions de vehicles nous. També va recordar que els cotxes venuts el mes passat “eren vehicles grans” i que en els pitjors anys de la crisi econòmica els turismes que s’han matriculat a Andorra han estat majoritàriament d’alta gamma.

Pel que fa a la caiguda en les matriculacions de vehicles elèctrics el passat maig (se’n van vendre menys tant dels 100% elèctrics com dels híbrids endollables), Calvís no té una explicació per argumentar aquest fet. “Potser la gent no vol matricular més vehicles d’aquest tipus”, va indicar el president de l’AIVA, que va recordar que des de fa un mes es pot accedir als ajuts del pla Engega.

tracking