educació

Disset escoles participen al Palau de Gel al setè Fòrum Escola Verda

Jover destaca que conscienciar a través “d’activitats en positiu” responsabilitza els joves

Disset escoles participen al Palau de Gel al setè Fòrum Escola VerdaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau de Gel d’Andorra va acollir ahir el setè Fòrum Escola Verda, en el qual van participar 220 alumnes dels tres sistemes educatius i de disset centres diferents. Durant la jornada, els estudiants van presentar els projectes en favor del medi ambient que han fet al llarg del curs. Entre les accions desenvolupades: la reutilització de residus per a fabricar la decoració de Nadal, la tria selectiva de residus al pati de l’escola, una iniciativa de foment de l’intercanvi de llibres, un projecte de restauració de mobles o una aplicació per compartir cotxe. La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, el ministre d’Educació, Èric Jover, el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, i les conselleres comunals Rosa Maria Mandicó i Núria Fernández van entregar els guardons a les escoles que han participat en el projecte durant el curs.

El ministre d’Educació en va destacar la qualitat i la varietat dels aspectes treballats. Jover també va recalcar la importància de la participació en el projecte d’escoles verdes dels tres sistemes educatius d’Andorra. A més, va valorar el “bon ambient” del fòrum. “És molt important perquè estem parlant d’una cosa molt seriosa, però que al mateix temps s’ha de treballar amb naturalitat”, va asseverar. El ministre d’Educació considera que conscienciar a través “d’activitats en positiu” aconsegueix responsabilitzar els joves.

Durant el lliurament de premis a les escoles verdes, també es va fer un reconeixement especial a l’escola andorrana del Pas de la Casa, que aquest curs s’ha afegit al projecte. La ministra de Medi Ambient, al seu torn, va avançar que s’està treballant en l’adhesió de dues escoles més de cara a l’any vinent. De fet, a la celebració també hi van assistir membres de l’escola andorrana de maternal i primària d’Escaldes i del col·legi Sant Ermengol, que participaran en el projecte el proper curs. Èric Jover va manifestar el desig que el projecte continuï creixent i arribi a la totalitat dels centres.

tracking